Kezdőlap Régió Lovas rendőrök Lajosmizsén

Lovas rendőrök Lajosmizsén

Lovas rendőrök Lajosmizsén

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Lovas járőrök közreműködésével 2015-ben is folytatódik a tanyaellenőrzés.

A korábbi gyakorlatnak megfelelően a napokban Lajosmizsén ismételt tanyaellenőrzést tartottak, melynek keretében 2015. január 31-én a Készenléti Rendőrség két lovas rendőre és Lajosmizse lovas településőre megerősítő erőként a város külterületén láttak el szolgálatot.

A lovas járőrök azzal a céllal érkeztek, hogy a gépjárművel nehezen megközelíthető tanyavilágot ellenőrizzék és javítsák a helyi rendőri erők reagáló képességét, ezzel is tovább növelve a vagyon- és közbiztonságot. A megerősítő szolgálatok további fő célja a lakosság szubjektív biztonságérzetének javítása mellett az, hogy megelőzzék vagy megszakítsák a jogellenes cselekményeket.

Lajosmizse Rendőrőrs illetékességi területén tavaly három alkalommal, Kerekegyházán, Kunbaracson és Felsőlajoson már találkozhattak az állampolgárok a Készenléti Rendőrség lovas járőreivel.

 

A lovak jelenléte tapasztalataink szerint felkelti a lakosság érdeklődését, elnyerik az emberek szimpátiáját. A helyi rendőrőrs azt várja a régi-új járőrözési formától, hogy az eddigieknél szorosabb lesz a kapcsolattartás a rendőrök és az állampolgárok között.