Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

P

Kikényszerített randevú

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
A megalapozott gyanú szerint belökte az autójába, bezárta, megkötözte és életveszélyesen megfenyegette a volt élettársát az a 36 éves férfi, akit elfogtak és őrizetbe vettek a kiskőrösi rendőrök.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. február 11-én 18 órakor a 27 éves sértett és a mellette személygépkocsival leparkoló volt élettársa szóváltásba keveredtek egy izsáki üzlet előtt. Amikor a nő távozni akart, G. József belökte a gépjármű jobb első ülésére. Miután a 36 éves szabadszállási férfi is beült a gépkocsiba, belülről bezárta az ajtókat, szigetelőszalaggal megkötözte a sértett kezeit és lábait, valamint beragasztotta a száját is. A sofőr az otthonáig tartó úton a kezében egy fanyelű gumikalapácsot tartva életveszélyesen megfenyegette a nőt, majd a lakásába a szigetelőszalagot levette róla és egy székre ültette. A férfi eközben egy körülbelül 1 méter hosszúságú botot tartott a kezében, illetve kitett a konyhapultra egy kést is. G. József 20 óra 45 perckor közölte a sértettel, hogy hazaviszi, azonban a nő egy másik szabadszállási házhoz elmenekült.

 

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy két nappal korábban, 23 órakor símaszkban és kesztyűben megjelent a sértett izsáki tartózkodási helyén és a tulajdonos engedélye nélkül megpróbált bejutni az ingatlanba. Cselekményével többszöri felszólítás után hagyott fel és onnan csak órákkal később távozott.

A nyomozás adatai szerint G. József az elmúlt egy évben többször kényszerítette erőszakkal a nőt arra, hogy beüljön a gépkocsijába. Volt olyan eset is, amikor nem csak fenyegette, hanem bántalmazta is a volt élettársát, melynek következtében a sértett az elsődleges orvosi szakvélemény alapján 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

 

Mivel a férfi ismeretlen helyen tartózkodott, ezért a Kiskőrösi Rendőrkapitányság elfogatóparancsot bocsátott ki vele szemben.

 

A szabadszállási rendőrök 2015. február 16-án 17 óra 5 perckor elfogták a helyi lakost Szabadszállás területén. A Kiskőrösi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai személyi szabadság megsértése bűntett, zaklatás bűntett, magánlaksértés bűntett és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók kezdeményezték a terhelt előzetes letartóztatásának indítványozását.