Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Hírek Bács-Kiskun megyéből

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában 3 közúti közlekedési baleset személyi sérüléssel, 5 anyagi kárral végződött. Ittas gépjárművezetőt vér-vizelet mintavételre 3 esetben állítottak elő a rendőrök.

 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság 2015. február 18-án 15 órakor őrizetbe vette K. István 34 éves szegedi lakost, aki ellen a Szegedi Járásbíróság elfogatóparancsot bocsátott ki.

 

A Kelebia és a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 11 koszovói, 10 pakisztáni, 3 iraki, 4 török és 1 palesztin állampolgárral szemben, akiket 2015. február 17-én és február 18-án, Bács-Kiskun megye déli részén ellenőriztek a járőrök. A 6 csoportban érkező külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért a felnőtteket elfogták és a kíséretükben lévő 5 gyermeket a kirendeltségek erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el. Az egyik török férfi magát hamisított útlevéllel igazolta, ezért őt a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya gyanúsítottként hallgatta ki közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. Kiderült, hogy 3 külföldi állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben. Valamennyi határsértő menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.