Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Merész András: csak a győzelem lehet az elfogadható!

Fotó: sport365.hu

2015. február 21-én, szombaton érkezik Kecskemétre a jövő hét keddi Világliga-mérkőzésre készülő magyar női vízilabda válogatott. Merész András szövetségi kapitányt a felkészülésről, a mérkőzésről, és az elvárásokról kérdeztük:

– Zökkenőmentesen zajlott a lányok felkészülése, vagy voltak esetleg problémák?

– A keddi mérkőzésre péntek reggel kezdtük a közös felkészülést egy kondicionáló edzéssel. Ezen még nem vettek részt az UVSE és a Szentes játékosai, hiszen ők szerdán fontos Euroliga-meccset játszottak. Bujka Barbarára és Kisteleki Dórára nem számíthatok, de ezzel tisztában voltam már a keret kijelölésekor is. Nélkülük kell megoldanunk a feladatot, ami nem lehetetlen. Szombaton utazunk Kecskemétre, és mint mostanában mindig, ezúttal is szerveztünk szabadidős programot, hétfőn a szövetség egyik támogatója, az Univer gyárába látogatunk majd el. Ez egy sűrű időszak a szezonban, de egy igazi sportember egész évben erre vár.

– Mire számítotok, milyen játékot fognak játszani az oroszok, és milyen taktikával készültök Ti?

– Az elmúlt időszakban annyiszor találkoztunk már az oroszokkal, hogy olyan túl nagy meglepetéseket már nem tudunk egymásnak okozni. Hasonló mérkőzésre számítok, mint amit Oroszországban játszottunk: a rutinos játékosaikra megint külön figyelnünk kell, a legjobbjuk még mindig Prokofjeva. Remélem, hogy az UVSE játékosait feldobta a padovai nagy győzelem. Oroszországban Gangl Edina nagyon jól védett, most Bolonyai Flóra és Kasó Orsolya kapott meghívót, biztosan fontos lesz a jó kapusteljesítmény is.

– Milyen eredménnyel lennétek elégedettek?

– Az oroszok az utóbbi években nem nagyon tudtak legyőzni minket, csak büntetőkkel sikerült az ősszel, épp a mostani sorozatban. Az Eb-n, a vb-n is sikerült megverni őket, és ha meg akarjuk őrizni a továbbjutási esélyeinket, csak a győzelem lehet az elfogadható. De a világligától függetlenül is az, hiszen a nyári vb-n is összefutunk, nem mindegy, milyen emlékeket hagyunk egymásban.

A mérkőzés február 24-én, kedden 18:30-kor kezdődik a Kecskeméti Fürdőben, kapunyitás 17 órakor lesz. Jegyek még kaphatók a Fürdő jegypénztárában, minden nap reggel 6 és este 8 óra között.