Kezdőlap Régió ASTELLAS

ASTELLAS

Ismét kecskeméti sikerek az Astellas-díjátadó gálán

 

A budapesti Larus Rendezvényközpontban 2015. március 27-én, péntek este megtartott ünnepségen Az év orvosa, valamint a Média az orvosokért pályázatok idei legjobbjai vehették át elismeréseiket.

Astellas-díj – Az év orvosa 2014 pályázat – társadalmi és szakmai összefogás a kiemelkedő emberi és szakmai teljesítmények elismeréséért.

A rendezvényen az Astellas-díjak mellett a 2014 őszén először meghirdetett De Châtel Rudolf – emlékdíj, a MOTESZ Ifjú Kiválóság Díj, valamint a Magyar Kórházszövetség Csoportos Szakmai Díja is átadásra került.

A Magyar Kórházszövetség Csoportos Szakmai Díját idén a Bács-Kiskun Megyei Kórház „Gyógyító Bocsok” c. programjának megálmodói és működtetői kapták. A díjat Dr. Velkey Györgytől, a Magyar Kórházszövetség elnökétől vette át Dr. Mézes Mónika orvos, a program vezetője, Benkócziné Halasi Helga mentős és Laczkó Csilla ápolónő. A programban jelenleg már több, mint 30-an vesznek részt egészségügyi dolgozók, mentősök, orvosok és ápolók egyaránt.

A „Gyógyító Bocsok” egy olyan program, amely játékos keretek között igyekszik megismertetni a gyógyító tevékenységet a gyermekekkel. Orvosok, egészségügyi szakemberek segítségével játszanak el egy orvosi rendelést, ahol a gyerekek a plüss játékokat meggyógyítva, önmaguk győződhetnek meg arról, hogy ami az orvosnál illetve a kórházban történik, az korántsem olyan rémisztő, mint amekkora félelem övezi.íjátadó Dr. Velkey György, a programot működtető orvosok, valamint felterjesztőik, Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató és Dr. Svébis Mihály főigazgató látható.

A szakmai Astellas-díj REHABILITÁCIÓ ÉS KRÓNIKUS ELLÁTÁS kategória idei elismertjei között volt Dr. Hódi Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Rendelőintézet és Onkoradiológiai Központ főorvosa, és a szintén döntős Dr. Gál János, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Reumatológiai Osztály osztályvezető főorvosa.

Továbbá a zsűri díjazottja lett az est folyamán ORVOSI DIAGNOSZTIKA kategóriában Dr. Seres Erika, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Központi Klinikai Laboratóriumának osztályvezető főorvosa.

 

Fényképek: www.facebook.com/Astellas díj- Az év orvosa

AS AST ASTELLAS unnamed