Kezdőlap Régió Jubileumi Nemzetközi Festőverseny

Jubileumi Nemzetközi Festőverseny

Jubileumi Nemzetközi Festőverseny

(Kecskemét, 2015. III.13-14)

 

 

A Szobafestő-Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület Jubileumi Nemzetközi Festőversenyén 5 magyar 1-1 cseh és szlovák szakiskola 7, kétfős csapatának 14 szakmunkástanulója méri össze tudását.

A kétnapos versenyen 1 kötelező feladat lesz a Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara logójának megfestése, szakrajz alapján, 1 szabadon választott feladatot a versenyző tetszés szerinti anyagból és eszközzel készítheti el, a szervezők által biztosított felületen.

 

A versennyel egy időben és helyszínen, az országos szakmai nap keretében, egymáshoz jól illeszkedő programok zajlanak.

A kiállításon 10 itthon és külföldön is ismert multinacionális gyártó- és forgalmazó cég a szakma legkülönbözőbb területein használatos, európai minőségű festékek, tapéták, lakkok, szerszámok, eszközök bemutatására, tapasztalatcserére vállalkozott.

A Műszaki Szakközépiskola tanulói gyakorlati bemutatókat tartanak tapétázásból, díszítő munkákból.

Pályaorientációs találkozóra várják a Kecskemét és környéke általános iskolásait, azérthogy pályaválasztás előtt ismerkedjenek a szakmákkal, gyakorlati tapasztalatokat gyűjtsenek. Az óvódások rajzolhatnak, kipróbálhatják a sablonfestési technikát.

 

A szervezők legalább 1000 szobafestő, mázoló, tapétázó és díszítőfestő mester, tanuló és megrendelő érdeklődésére számítanak.

 

A magyar, cseh, szlovák mesterekből álló nemzetközi zsűri ítéli oda az I-II-III. helyezett csapatnak a cégek, szakma gyakorlásához használható szerszámokból álló díjait, a versenyzők érmet és oklevelet is kapnak.

 

Az önkormányzat, a kamara, az ipartestület és a szakiskola közös erővel népszerűsíti a duális képzésben a tanulók gyakorlati oktatását, a pályaválasztást.

Nem merülhet feledésbe, hogy az ifjú mesterpalánták iparos műhelyekben tudják legjobban elsajátítani a szakmai fogásokat.

A verseny annak mérésére is szolgál, hogy a tanulók a szakiskolákban milyen szakismereteket szereztek, ők lesznek-e a jövő mesterei?

A kétkezi szakma, a fizikai munka presztízsének visszaállítása, egy jó szakma tudatos választása, a fiatalnak biztos megélhetést, a vállalkozóvá válás lehetőségét jelentheti.

 

A 135 éves országos szakmai ipartestület az IPOSZ és az Európai Festők, Mázolók Szövetsége tagszervezete.

 

A verseny főszponzora a TRILAK Kft.