Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

Diákalkotások ünnepe – Ünnep a Cifrapalotában
Az Alapítvány a 48-as hősökért és a Kecskeméti Katona József Múzeum ötödik alkalommal rendezi meg rajzpályázatát „Éljen a magyar szabadság ” címmel. Rajzokat ezúttal a 3-14 éves korosztálytól vártak a szervezők. Évről évre több iskola és óvoda kapcsolódik a programhoz, és készíti fel a gyerekeket, küldi be a munkákat. Idén 14 iskola és 17 óvoda, köztük négy felvidéki intézmény (!) 506 óvodása és diákja nevezett a versenyre. A technikát nem határozták meg a pályázat kiírói, így örvendetesen sokszínű a díjazott munkák köre.

A pályázók egy része évek óta küld be alkotást. Több osztály közös pályamunkával jelentkezett, közöttük igen ötletes darabok találhatóak.

 

A pályázat gyermekmunkái mellett a magyar történelem e dicső korszakát: a forradalom és szabadságharc eseményeit korabeli metszetek és műtárgyak ismertetik meg a látogatókkal.

 

A díjak ünnepélyes átadására 2015. március 15-én, 11.30-kor kerül sor a Kecskeméti Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelyén. A kiállítást és a díjazottakat Mák Kornél, Kecskemét megyei jogú város alpolgármestere köszönti, a díjakat Mádai Tárnok Tünde, az Alapítvány a 48-as hősökért kuratóriumi elnöke adja át. Közreműködik a Hírös Néptánc Tanoda csoportja a Református Általános Iskolából, és a Kiskun Huszár– és Honvéd Hagyományőr Egyesület.

A Cifrapalotában március 15-én 10 és 13 óra között múzeumpedagógiai foglalkozással várjuk az érdeklődő gyermekeket.

 

A kiállítás 2015. március 31-ig tekinthető meg. Múzeumpedagógiai foglalkozásra előzetes bejelentkezés szükséges. A kiállítás megtekintése kecskeméti iskolai csoportok számára ingyenes.

 

 

Jöjjön el családjával, tekintse meg a kiállítást, és ünnepeljen a Cifrapalotában!

www.muzeum.kecskemet/Cifrapalota; facebook: Cifrapalota; E-mail: [email protected]unnamed unnamed2 unnamed3