Kezdőlap Régió Klippremier

Klippremier

Klippremier
Budapest, 2015. március 4.

Takáts Eszter énekli a Lámpagyújtogatók kultúr sci-fi főcímdalát

A Lámpagyújtogatók című film főcímdala egyúttal Takáts Eszter űrüzenete is. A pszichedelikus dalt a Pille formációt képviselő Fodor Dávid és Hosszú Attila masszív és méltóságteljes, elektronikus hangzása teszi teljessé. Fényes Lóránd és Francsics László asztrofotósok lenyűgöző alkotásai a klip és a film nézőit is szédítő, pszichedelikus utazásra hívják.

A klip hatására a gyanútlan szemlélődőt könnyen mélyenszántó filozofikus gondolatok keríthetik hatalmukba, emiatt a megtekintése a szükséges óvintézkedések megtételével ajánlott. A Lámpagyújtogatók főcímdalának szöveges klipje március 4-től az interneten is megtalálható: https://www.youtube.com/watch?v=r7MBufO0fTk.

2014 végén bombaként robbant a hír: egy idegen civilizáció nagy erősségű rádiójeleit észlelték Magyarországon. Maroknyi csapat kapta a megbízást, hogy elkészítsék az emberiség első filmes csillagközi üzenetét egy távoli galaxisba. A világ első kultúr sci-fije valódi sztárdömping: 42 ismert és elismert zenész, művész, tudós, kutató, szakember, üzletember és sportoló honfitársunktól várja a végső választ a földi lét alapvető kérdéseire. A Lámpagyújtogatók kategóriát teremt; az Androméda-köd lényei mellett kötelező élmény minden kapaszkodni vágyó földlakónak is.

A rendező, Dr. Százados Miklós elmondása szerint a Lámpagyújtogatók mindeddig példátlan összefogás; saját erőből és baráti segítséggel készül nem csekélyebb céllal, minthogy az interjúkon keresztül hiteles, mai képet fessen az emberiségről egy idegen civilizációnak. Orvosként biztos benne, hogy a film az emberi faj kíváncsi képviselői számára is komoly mentális terápiás hatással bírhat.

* * *

(Rádióbarát változat is elérhető: https://docs.google.com/file/d/0B2atVRood-KDQ0dPTGRqekRqZUk/edit )

Szerkesztőknek:

A Lámpagyújtogatók főszereplői és egyben a projekt szakmai támogatói korra, nemre, hivatásukat és világnézetüket, politikai beállítottságukat tekintve heterogén csoportot alkotnak. Egy szempontból azonban mindannyian azonosak; teljesítményük közismert és elismert: Almár Iván, Argyelán Krisztina, Ábrahám Péter, Berg Judit, Besenyei Péter, Boldogkői Zsolt, Dombóvári István, Erdei Zsolt, Fehér Gyula, Fejes Tamás, Fluor Tomi, Harcsa Veronika, Illényi Katica, Jordán Adél, Kamarás Iván, Kammerer Zoltán, Karafiáth Orsolya, Katus Attila, Kiss Tibor, Kovácsovics Fruzsina, Kozma Orsi, Kulifai Tamás, Laár András, Lackfi János, Leskovics Gábor, Lovasi András, Lubics Szilvi, Lukács László, Növényi Norbert, Pacher Tibor, Péterfy Bori, QKA MC, Rakonczay Gábor, Rátgéber László, Ricsi Pi, Sidlovics Gábor, Szakos Krisztián, Szentpéteri József, Takáts Eszter, Tari Annamária, Török Gábor, Vida Ágnes, illetve a projektet asztrofotókkal támogatja Francsics László és Fényes Lóránd is.

* * *

Hivatalos filmelőzetes:

További információ:
Százados Miklós
+36 30 397 2802
[email protected]

LAMPAGYUJTOGATOK plakat_sajto lampagyujtogatok_film_42 takats_eszter_lampagyujtogatok