Kezdőlap Régió Nyílt nap a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft-nél

Nyílt nap a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft-nél

Nyílt nap a Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft-nél
20015. 03. 05.

Megnyito_csut_00072
Március ötödikén, a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnaphoz kapcsolódóan tartott nyílt napot a Termostar Hőszolgáltató Kft.

Csütörtökön reggel kilenc órától, óvodás csoportok haladhattak végig egy valódi, kalandos Kincskereső tanösvényen, ahol a Nagy Ökolábnyomot követve fedezhették fel a Geoládákba rejtett kincseket, ezáltal játékos formában megismerve a Föld megújuló energiáit.
Megnyito_csut_00011Megnyito_csut_00042 Megnyito_csut_00046 Megnyito_csut_00049 Megnyito_csut_00051 Megnyito_csut_00053 Megnyito_csut_00066 Megnyito_csut_00067 Megnyito_csut_00068 Megnyito_csut_00070
Bár a program elsősorban a gyerekeket szólította meg, a délelőtt folyamán több felnőtt csoport is részt vehetett az üzemlátogatáson.

A tíz órakor kezdődő megnyitón Horváth Attila, a Termostar Kft. ügyvezető igazgatója beszédében elmondta, hogy a jövőben a FAAPRÍTÉK-kal való környezetbarát és energiatakarékos fűtést szeretnék bevezetni, amivel jóval több földgáz felhasználást tud a TERMOSTAR Kft. helyettesíteni, kiváltani a hőenergia előállítása során.

A két napos program második napján az Ifijúsági Otthon Tükörtermében felállított kalandpálya és a „Lépj zöldet! Az ökolábnyom nyomában” kiállítás keretében várnak minden érdeklődőt.
A Termostar Kft. pénzdíjas alkotói pályázatára, a gyermekek által beérkezett összes pályamunka kiállításra kerül, melyekre a jelenlévők szavazataikat is leadhatják.

A nyitott szakmai fórummal egybekötött nyílt napot reggel 9 órakor Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesterének köszöntője nyitja meg. A rendezvény ezután az Energiatakarékos programok megvalósításához tartozó együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásával folytatódik majd.
A Termostar Kft. 2015-2020-as évre szóló stratégiáját Horváth Attila (ügyvezető igazgató) fogja bemutatni, majd Dr. Bárány Gábor a KEFAG Zrt. erdőgazdálkodási osztályvezetője, a Fából energiát avagy fenntartható biomassza-termelés a KEFAG Zrt. gazdálkodásában címmel tart előadást.

A programot az Alkotói pályázat díjátadó ünnepsége zárja.