Kezdőlap Régió Police

Police

Hírek Bács-Kiskun megyéből

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Az elmúlt 24 óra eseményei.

Megyénkben az elmúlt 24 órában két közúti közlekedési baleset személyi sérüléssel, három anyagi kárral végződött.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság 2015. március 13-án 9 óra 40 perckor járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vette Cs. József 22 éves helyi lakost. A férfi úgy közlekedett Kecskeméten személygépkocsival, hogy a Kecskeméti Rendőrkapitányság a járművezetéstől jogerősen eltiltotta.

 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság 2015. március 13-án 21 óra 36 perckor járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vette Cs. Dávid 20 éves helyi lakost. A férfi Kiskunhalason, a Kökény utcában segédmotoros-kerékpárral úgy közlekedett, hogy a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság 2015. szeptember 25-ig jogerősen eltiltotta a járművezetéstől.

 

A Kelebia Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított 14 afgán, 13 szír, 2 palesztin, 2 koszovói és 2 iráni állampolgárral szemben, akiket 2015. március 13-án Bács-Kiskun megye déli részén ellenőriztek a járőrök. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket, a kíséretükben lévő 5 gyermeket a kirendeltség erre alkalmas helyiségében, felügyelet mellett helyezték el. Kiderült, hogy 3 szír állampolgárral szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, őket idegenrendészeti őrizetbe vették a rendőrök. A többi határsértő menekültstátusz iránti kérelmet nyújtott be, ezért átadták őket az illetékességgel rendelkező Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal munkatársainak.