Kezdőlap Régió Police

Police

Mese az alumínium antennákról

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
A kecskeméti rendőrök elfogták azt a testvérpárt, akik antennákat loptak el egy családi ház udvarából.

A járőrök 2015. március 14-én 4 óra 30 perckor Kecskeméten, a Platter János utcában észlelték, hogy két férfi egy fémekkel megrakott kerékpár mellett áll. Amikor a páros észlelte a szolgálati gépkocsit, a járművüket hátrahagyva gyalogosan indultak tovább.

Ezt követően az egyenruhások intézkedés alá vonták B. Viktor 20 éves és B. Sándor 28 éves helyi lakosokat. A férfiak elmondták, hogy a szállított fémet az utcán találták. Mivel a rendőröknek gyanússá vált a testvérek története, ezért adatgyűjtést végeztek, melynek során a sértett felismerte az utcán lévő alumínium antennáit, amelyeket az udvarából tulajdonítottak el.

A sértett ingatlanának átvizsgálása során a rendőrök a kerítés tetején felfedeztek egy lábnyomot, amelynek mintázata az elsődleges adatok szerint megegyezik a B. Viktor által viselt cipő talpának lenyomatával.

 

A testvérpárt előállították a kapitányságra a rendőrök, ahol lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, melynek során tettüket beismerték. A nyomozók az eltulajdonított antennákat visszaadták a sértettnek. A terheltek az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.