Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Rendőrkézen a másik felvezető is

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
Embercsempészés ügyében javasolnak vádemelést a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

Mint arról korábban beszámoltun, a Bácsalmás Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2014. október 16-án 21 órakor a csikériai temetőnél ellenőriztek 4 török és 2 koszovói állampolgárt, valamint egy 22 éves magyar férfit. A külföldiek magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért elfogták és előállították őket. Mivel a beszerzett adatok alapján O. Richárd pincehelyi lakos nyújtott segítséget a csoportnak az államhatár illegális átlépéséhez, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya – őrizetbe vétele mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást, melynek iratait 2015. február 25-én vádemelési javaslattal a Bajai Járási Ügyészségnek küldött meg.

 

A nyomozás során beszerzett információk alapján kiderült, hogy a 22 éves férfinak volt egy társa, akivel vagyoni haszonszerzés érdekében gyalogosan vezették fel a csoportot.

 

Az adatgyűjtések eredményeképpen a rendőrök beazonosították a 39 éves pincehelyi férfit. Mivel R. István ismeretlen helyen tartózkodott, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben, amelynek eredményeként a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai 2015. március 9-én 10 óra 10 perckor elfogták. A férfit a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályának nyomozói – szabadlábon hagyása mellett –  embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A vele szemben folytatott büntetőeljárást a rendőrség a napokban befejezte, a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Bajai Járási Ügyészségnek küldi meg.