Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

2015. március 22. vasárnap

Negyeddöntő, ahogy az edzők látták

Negyeddöntő, ahogy az edzők látták

A negyeddöntő harmadik mérkőzése után a csapatok vezetőedzőit és a Pénzügyőr SE feladóját, Schildkraut Krisztiánt kérdeztük.

Weczera Csaba, a Pénzügyőr SE vezetőedzője: „A mostani nyilatkozatom csak fokozni tudná az előzőeket, de ezt nem fogom megtenni, mert akkor én is sportszerűtlenné válnék.

A mérkőzésről annyit; gratulálok a csapatomnak, nagyszerűen küzdött, ezt a hőfokot szeretném látni tőlük minden mérkőzésen. A Kecskemétnek sok sikert kívánok.

Nagyon sokat jelent számunkra Krisztián (Schildkraut) rutinja. Igazából nekünk kell hozzá fejlődnünk, ha a nyitásfogadásaink megvannak, akkor ő nagyon ügyesen szétosztja a labdákat. Amennyiben nem sikerül bejátszani neki a labdákat, nem tudjuk kihasználni a tudását. A fiatalokat mind játékban, mind fejben nagyon tudja segíteni.

Ez volt az első szezonunk és mi a csapattal megbeszéltük, hogy bárki ellen is kell pályára lépnünk, úgy tesszük azt, hogy a győzelemért megyünk. Szerintem másként nem is lehet, hiába vagyunk tisztában az erőviszonyokkal. Az elejétől a végéig küzdünk, és ez igazából meghozta nekünk most is az eredményt, hiszen ahogyan ez a három mérkőzés lezajlott, az nekünk nagyon jó eredmény.”

 

Schildkraut Krisztián, a Pénzügyőr SE feladója: „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, felszabadultan, hiszen nekünk nem volt veszíteni valónk csak a Kecskemétnek. Megtettünk mindent, hogy megnehezítsük a hazaiak dolgát és azt hiszem ez nagyon jól sikerült.

Nagyon fejlődőképes csapatba kerültem, akik nagyon akarnak. Az is örömteli számomra, hogy tisztelnek és hallgatnak rám, mert nyilván nem mondok „hülyeséget”. Ez a mérkőzéseken bebizonyosodik, amit az edzéseken is próbálok tudatosítani bennük, hogy nincs elveszett labda és küzdeni kell minden pontért.

Nem tudom még, mit hoz a jövő, most csak azzal foglalkozom, hogy nagyon jó felkészülés volt számunkra a negyeddöntő a Sümeg elleni mérkőzésre.”

 

Szasa Nedeljkovics, a GORTER KRC vezetőedzője: „Az előző két mérkőzésről már elmondtam miről szóltak, ez a mai mérkőzés egy külön történet. Nagyon rossz energiával kezdtük el a mérkőzést, „beleszálltunk” a meccsbe, amit a lelkes Pénzügyőr nagyon jól kihasznált az első játszmában és egy meglepetés játszmát hozott. A második játszmában jobban és stabilabban játszottunk és könnyebben meg is nyertünk. A későbbiekben nem teljes figyelemmel játszottuk a pontokat, túl kevés játékos jutott szóhoz, így szorosabbak lettek a szettek.

A második mérkőzés után pár nappal, amikor elolvastam a Pénzügyőr SE edzőjének nyilatkozatát, a működésükről, az edzéslehetőségekről csak gratulálni tudok a Pénzügyőrnek, hogy feljutottak az NBI-be és rögtön az első évben bekerültek a legjobb nyolc csapat közé.

A nyilatkozat azon részének olvasásakor, amikor arról beszélt, hogy mi hogyan viselkedtünk, mit csináltunk, kicsit a Való Világban, vagy a Big Brotherben éreztem magam. A negyeddöntő egy dologról szól, a győzelmekről, itt csak ez számít. Ki kinek mit mondott, ki kire nézett, mit mutatott és mit csinált, azt Való Világban kísérik, ott lehet látni, hogy mit csinálnak.

Úgy érzem ez a harmadik mérkőzés is hozta azt az igazi „adrenalint”, ami a röplabdát jellemzi. Egy jó, helyenként látványos és feszültséggel teli mérkőzést láthattak a szurkolók.

Most van két hetünk, hogy felkészüljünk komolyan a Kazincbarcika ellen, ami egy teljesen más történet lesz. Fáradtak vagyunk, sok kemény mérkőzésen (hazai és nemzetközi) és még több edzésen vagyunk túl, így azt, ami mögöttünk van már most, a mérkőzés után el lehet és el is kell felejteni és előre kell néznünk.

A mai játékban majdnem minden meg van engedve, persze sok múlik a játékvezetőkön mit mennyire tolerálnak, hogyan irányítják a történéseket. A mai napon a két játékvezető véleményem szerint nagyon jól vezette a mérkőzést. Az előző szezon és az idei év eddig eltelt mérkőzései alapján azt tudom mondani, hogy a játékvezetők komolyan fejlődtek és ezzel magasabb szintre tudják ők is emelni a magyar röplabdát.”