Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Nem borult a papírforma, előny a Kecskemétnél

Nem borult a papírforma, előny a Kecskemétnél

Az NBI elődöntőjének első mérkőzésén csapatunk hazai pályán, négy játszmában győzött az alapszakasz harmadik helyezettje, a Vegyész RC Kazincbarcika ellen.

Ahogy azt korábbi nyilatkozatában mindkét edző elmondta, a játékosok motiváltan vetették magukat a mérkőzésbe, ami időnként nagyon látványos, közönségszórakoztató labdameneteket eredményezett.

 

Az első játszma elején úgy tűnt csapatunk nem akar kétséget hagyni arra vonatkozóan, hogy melyik csapat az esélyesebb. Az első technikai szünetben két pont (8:6) volt az előnyünk, ezután azonban a Kazincbarcika percei következtek. Hárompontos vendégvezetésnél (10:13) Szasa Nedeljkovics magához rendelte fiait, aminek eredményeképpen 14:14-nél a srácok egalizálták az eredményt. Egy hosszú labdamenet után – amely során mindkét csapat többször megszerezhette volna a pontot – átvettük a vezetést, majd Kovács Zoltán hálóról, védhetetlenül „lecsorgó” nyitása után kétpontos előnnyel vonulhatott csapatunk a második technikai szünetre. A folytatásban tovább nőtt az előnyünk, négypontos vezetésünknél (19:15) Dudás András kért időt. Nem változott a játék képe, magabiztosan gyűjtögette csapatunk a pontokat és nyerte meg a szettet hét pont különbséggel (25:18).

 

A második játszma is jól indult számunkra, az első technikai szünetben három pont volt az előnyünk (8:5), azonban 10:10-nél már egyenlő volt az eredmény. Felváltva estek a pontok, a második technikai szünetre ismét mi vezettünk, két ponttal (16:14). A ’barcika nem adta magát, 19:20-nál átvette a vezetést, amire válaszul hazai időkérés következett, majd 20:22-es állásnál Szasa Nedelkovics ismét élt a lehetőséggel. A fiúk megfogadták edzőjük szavait és elsősorban Árva Milán ütéseinek és Kovács Zoltán sáncainak köszönhetően a hajrában átvették a vezetést (24:23). A Kazincbarcika edzője megpróbálta még egy időkéréssel felrázni fiait, azonban csapatunk beütötte a szettet jelentő pontot (25:23).

 

Nagyszerűen kezdtük a harmadik szettet (4:1) jött egy hullámvölgy, aminek eredményeképpen átvette a vendégcsapat a vezetést és vezetőedzőnk az első technikai szünetet meg sem várva időt kért (5:6). Az első szünetre kétpontos vendégelőnnyel vonulhattak a csapatok (6:8). A Vegyész tartotta kétpontos előnyét, sőt tovább növelte (10:14), amire újabb hazai időkérés következett. A második technikai szünetre maradt a Kazincbarcika négypontos vezetése (12:16). Zárkózott csapatunk, 17:19-es vendégvezetésnél Dudás András kért időt, majd egyenlítésünk után (20:20) a vendégcsapat vezetőedzője ismét magához hívta csapatát. A végjátékban felváltva estek a pontok, a végét azonban a vendégek bírták jobban és megnyerték a szettet (23:25).

 

A negyedik játszma elején a vendégek éltek gyorsan az időkérés lehetőségével (4:1), azonban az első technikai szünetre maradt csapatunk hárompontos előnye (8:5). Mindkét csapat keményen harcolt minden pontért és igazán látványos röplabdát produkáltak a közönség számára. A második technikai szünetben négy pont volt csapatunk előnye (16:12), majd a végjáték kezdetén a vendégcsapat kikérte második idejét (20:15). Csapatunk talán már elhitte, hogy megnyeri a mérkőzést, azonban a vendégek szívósan zárkóztak, így amikor két pontra csökkent az előnyünk (21:19), Szasa Nedeljkovics tartott rövid „fejmosást”. Hatottak szavai, csapatunk 25:22-re hozta a negyedik szettet, ezzel 3:1-re a mérkőzést.

 

Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 3:1 (18, 23, -23, 22)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok 150 néző

Vezette: Kiss Z., Szabó Zs. (Csordás L., Nagy L.)

 

Kecskeméti RC: Tóth A., Kovács Z., Dávid Cs., Farkas P., Dorcsák L., Árva M.; Pápai P. (liberó); Cserék: Török R., Gacs D., Gebhardt N., Banai M., Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

 

Vegyész RC Kazincbarcika: Csizmadia J., Toronyai M., Bokor E., Blázsovics P., Kovács Z., Csányi T., Dudás T. (liberó); Cserék: Balázs D., Szabó M., Szántai B., Surányi I., Vezetőedző Dudás András

 

Szasa Nedeljkovics: Mindig nehéz az első mérkőzés, amit most tovább nehezített számunkra a Kazincbarcika magas szintű játéka nyitásban és mezőnyben. A második és harmadik támadások során nem voltunk elég türelmesek, amit a második mérkőzés előtt ki kell javítanunk.

 

Dudás András: Az elején nagy előnyt adtunk a Kecskemétnek. A későbbiekben utol-utol értük őket, azonban megelőznünk nem sikerült. Remélem a közeljövőben ez is megtörténik.