Kezdőlap Régió Újabb adomány a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött Részlegének

Újabb adomány a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött Részlegének

Újabb adomány a Bács-Kiskun Megyei Kórház Koraszülött Részlegének

Közel 700.000 forint értékű vércukor monitort kapott a kecskeméti megyei kórház.

Az „Országos Egyesület A Mosolyért Közhasznú Egyesület” immáron harmadik alkalommal adományozott műszert a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály Koraszülött Részlegének.
Nagy István az egyesület elnöke elmondta, hogy egyesületük több kórházat, valamint mentőszervezetet is támogatott olyan műszerek adományozásával, melyek a gyógyításhoz nélkülözhetetlenek, de az intézmények saját erőből nem, vagy csak nagy nehézségekkel tudják beszerezni szűkös anyagi helyzetük miatt. Az eszköz átadásakor a támogatóknak köszönetet mondott, akik ismét hozzájárultak ahhoz, hogy ismét korszerű műszerhez jusson a kecskeméti kórház. Bejelentette, hogy már a következő eszközre gyűjtenek, amit szintén Dr. Kelemen Edit főorvosnő részlege kap majd meg.
A koraszülött részlegvezető főorvosa Dr. Kelemen Edit nagy jelentőségűnek tartja, hogy ismét az egyesület révén újabb eszközhöz juthatott a részleg, amelyet a kórház vezetése nevében egy adományozói emléklap átadásával köszönt meg. Ez a műszer lehetővé teszi, hogy a „kis betegek” állapotáról az orvosok egyetlen tűszúrással folyamatos információt kapjanak a vércukor szintről, amely segítségével az ellátásuk még pontosabban történhet.
Az adományozáson az Országos Mosoly Egyesület elnökén és a főorvosnőn kívül jelen voltak Dr. Tálosi Gyula PhD, a BKM Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának osztályvezető főorvosa, Nyilas Marianna, a Csecsemő -és Gyermekgyógyászati Osztály vezető ápolója, valamint Kócsóné Gutmann Emese, a Koraszülött Részleg vezető ápolója.

2015. március 02, hétfő.

vercukor vercukor1