Kezdőlap Régió BÁCSVÍZ

BÁCSVÍZ

A víziközmű ágazat gazdasági vezetői értekeznek Kecskeméten

A Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz) az ivóvíz- és csatornaszolgáltatók szakmai, érdekképviseleti szervezete rendszeresen szervez tagszervezetei számára szakmai fórumokat, értekezleteket, konferenciákat. Ezek közül a gazdasági vezetők értekezletének házigazdai feladatait idén a BÁCSVÍZ Zrt. vállalta el, így Kecskeméten tárgyaltak 2015. április 15-16. között a szakemberek az ágazat legfontosabb gazdálkodási kérdéseiről.

A konferencia témái között az aktuális gazdasági helyzet elemzése és a finanszírozás kérdései mellett az ágazatban megnövekedett adatszolgáltatási kötelezettségek teljesítéséről, valamint a számviteli, értékelési, költségszámítási szabályok gyakorlati megvalósításáról is hallgattak előadásokat, illetve folytattak megbeszéléseket a résztvevők. A 90 fős konferencián mintegy 40 cég gazdasági vezetői osztották meg egymással tudásukat, tapasztalataikat, és értesülhettek a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal víziközmű ágazatot érintő aktuális híreiről, emellett konzultációra is alkalom nyílt a legfontosabb témákban.

Az elméleti szakmai előadások mellett a résztvevők jó gyakorlatokat is megtekinthettek a fakultatív program keretében: a Zwack Manufaktúra illetve a Mercedes-gyár meglátogatása közül választhattak az érdeklődők.

A házigazda BÁCSVÍZ Zrt. már nem először vett részt a Szövetség programjainak szervezésében, és bízik benne, hogy az ágazat gazdasági vezetői is ugyanolyan elégedetten távoznak Kecskemétről, mint korábban a főmérnökök, a laboratóriumi szakemberek, térinformatikusok, a humánpolitikai munkatársak, vagy akár a szerelőversenyben részt vett csőhálózatszerelők a számukra szervezett egy-egy rendezvény után.

 

unnamed unnamed2 unnamed3