Kezdőlap Régió Győzelem Kazincbarcikán – egy lépésre a döntőtől

Győzelem Kazincbarcikán – egy lépésre a döntőtől

2015. április 1. szerda

Győzelem Kazincbarcikán – egy lépésre a döntőtől

Győzelem Kazincbarcikán - egy lépésre a döntőtől

Csapatunk Kazincbarcikán lépett pályára és az elvesztett első szett után három játszmát nyert zsinórban. Szombaton, haza pályán vívhatják ki a fiúk a döntőbejutást.

Csapatunk nyitásával indult a mérkőzés, amelynek elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, felváltva estek a pontok. Az első technikai szünetre kétpontos előnnyel (8:6) vonulhatott a hazai csapat. A szünet után sem tudott egyik csapat sem jelentős előnyre szert tenni, a második technikai szünetben, ha csak egy ponttal is (15:16), de csapatunknál volt az előny. A végjátéknak kétpontos hazai vezetéssel (20:18) és vendég időkéréssel vágtak neki a csapatok. Szasa Nedeljkovics kevéssel később, hárompontos hazai vezetésnél (22:19) újra magához hívta fiait. Zárkózott csapatunk, amire nem késett a válasz; ’barcikai időkérés következett. Nyugtatólag hatott az időkérés a hazaiakra és megnyerték az első játszmát (25:22).

 

A második játszmában is folytatódott a kiélezett „csata”, egyik csapat sem tudott megnyugtató előnyre szert tenni. Mindkét technikai szünetben egy pont volt a hazai csapat előnye, azonban a végjáték kezdetére fordult a kocka, csapatunk kétpontos vezetést harcolt ki (18:20). Dudás András magához is hívta csapatát. Hasznára vált a hazai csapatnak az időkérés, 21:21-nél egalizálták az eredményt, nem is késlekedett Szasa Nedeljkovics, most ő kérte ki idejét. A játszma végéig még mindkét edző élt az időkérés lehetőségével, a hatalmas taktikai csatát csapatunk nyert (23:25), kiegyenlítve ezzel az állást.

 

A harmadik játszma elején a hazaiak vezettek (8:5), azonban a későbbiekben csapatunk folyamatosan magához ragadta a kezdeményezést, aminek eredményeképpen a második technikai szünetben három pont (13:16) volt csapatunk előnye. A végjáték kezdetén már ötpontos (15:20) csapatunk előnye, a hazai csapat időt kér. A játék képe nem változik, csapatunk tartja a kiharcolt előnyt és nyeri a harmadik szettet (19:25).

 

A negyedik játszmában gyakorlatilag már az történt, amit csapatunk akart, teljesen átvették az irányítást. A szett elején gyorsan jelentősebb előnyre tettünk szert (2:6), ami a második technikai szünetre tovább nőtt (9:16). A végjátékra, tízpontosra nőtt csapatunk előnye (10:20), azonban a hazai csapat becsülettel küzdött. Csapatunk fölényesen nyerte a negyedik játszmát (14:25) és ezzel a mérkőzést!

 

Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC 1-3 (22, -23, -19, -14)

Vezette: Bodrogi L., Csizmarik J., Jámbor T., Suba I.

 

Szasa Nedeljkovics: „Számítottunk arra, hogy az első szettben a Kazincbarcika mindent megtesz a győzelemért, ami egy kiélezett játszmában sikerült neki. A második játszmára feladót cseréltünk és a játék lassítása mellett pontosabban játszottunk. Egy hatalmas „csatában” nyertük meg a második szettet. A harmadik játszmától már a megszokott, saját játékunkat tudtuk játszani, aminek eredményeképpen könnyebben hoztuk a harmadik és negyedik szettet és így a mérkőzést.”

 

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása 2:0 csapatunk javára.

 

(Forrás: onlajnok.com; Fotó: boon.hu)