Kezdőlap Régió Kamera nyerte az első válogatót

Kamera nyerte az első válogatót

A férfi K-1 5000 méteres versenyszámában való indulás volt az idei első hivatalos válogató tétje. A Szolnokon megrendezett futamon azok a versenyzők állhattak rajthoz, akik a múlt hét közepén rendezett 2000 méteres felmérőn az első harmincban végeztek. A válogató győztese a csapat egyik legrutinosabb tagja, Kammerer Zoltán lett, Pauman Dániel előtt.
„Színvonalas és sportszerű csata zajlott, bár számomra kissé meglepő, hogy a többi versenyző még vízen sem tudott ott maradni Kammerer Zoltán és Pauman Dániel mögött” – értékelte a látottakat Storcz Botond felnőtt vezetőedző, aki hozzátette, hogy a végeredmény egyáltalán nem meglepetés, mert a két kajakos kiváló formában van, ráadásul itthon a táv legjobbjai voltak tavaly is.
A futamon 23 versenyző állt rajthoz, az első fordulóban még hatalmas csata zajlott, a második egyenes végén viszont már váltott vízen haladt az élen Kammerer és Pauman, utóbbi a hajrában nem tudta tartani a lépést a háromszoros olimpiai bajnokkal, így Kammerer Zoltán tulajdonképpen simán nyert.
„Örülök, hogy jól sikerült az első idei versenyem, összedolgoztunk Danival végig, igazából edzésnek fogtuk fel a mai válogatót, hiszen mi mindenképpen kint voltuk már a négyes miatt Bakuban. Most nekem jött ki jobban a lépés, lehet, hogy legközelebb neki fog, azt azonban sikerült bebizonyítanunk, hogy kettőnkön kívül nem érdemes másnak rajthoz állnia ezen a távon, nemzetközi versenyen. Miután nem vagyok már fiatal, így nekem elég lehet a négyes az Európa Játékokon, Dani biztos ügyesen helyt tudna állni 5000 méteren, de hogy melyikünk induljon, arról az edzőnk, Fábiánné Rozsnyói Katalin fog dönteni.”

Az már korábban eldőlt, hogy az első Európa Játékokon, június közepén Bakuban a felnőtt gyorsasági kajak-kenu válogatott a legjobb összeállításában fog vízre szállni.

„A nevezéseket május elejéig le kell adnunk Bakura, nem fért volna bele, hogy a rövidebb távokon is válogató legyen már áprilisban – mondta Csabai Edvin. – Ezért úgy döntöttünk, hogy a férfi K-1 5000 métert kivéve, a többi számban azok indulhatnak el a versenyen, akik tavaly képviselték a magyar színeket a moszkvai világbajnokságon.”

Az MKKSZ szakmai igazgatója hozzátette, biztos abban, hogy a magyar kajak-kenu válogatott – a hagyományaihoz méltóan – jó eredményeket fog elérni az Európa Játékokon.