Kezdőlap Régió Megnyitott Kecskeméten a negyedik Merkbau-újHáz építőanyag és barkács kereskedés

Megnyitott Kecskeméten a negyedik Merkbau-újHáz építőanyag és barkács kereskedés

Megnyitott Kecskeméten a negyedik Merkbau-újHáz építőanyag és barkács kereskedés

2015. április 09., Kecskemét, Kiskunhalas – A kiskunhalasi központtal működő MERKBAU csoport Kiskunhalas, Baja és Szeged után április 9-én Kecskeméten nyitotta meg hivatalosan a legújabb építőanyag és barkács áruházát. A 100 %-ban hazai tulajdonú, 2015-ben 25 éves MERKBAU csoport mintegy 300 millió forintnyi saját forrásból zöldmezős beruházás keretében építette fel az új építőanyag és barkács áruházat, Kecskeméten a Halasi úti felüljáró kivezető szakaszán.

Az új építőanyag kereskedésben forgalmazott termékek között a hagyományos építőanyagok (tégla, tetőfedő anyagok, térkövek, habarcsok, szigetelő anyagok) mellett, festékek és a helyszínen színre kevert vakolatok, illetve szerszámok és építőipari kisgépek is megtalálhatóak. A kecskeméti telephelyen a többi MERKBAU-újHáz telephelynek megfelelően százmilliós nagyságú széles árukészlettel és Kecskemét legképzettebb tanácsadóival várják az építkezőket, akik akár egyedi igényekre szóló megoldásokkal segítik a modern építőipari anyagok közötti eligazodást.

A dinamikusan növekvő MERKBAU csoport 2015. április 9-én egyben a hetvenötödik Újház-centert adta át az országban, amely csoport 2014-ben elérte a 34 milliárd forintos forgalmat, így a legjelentősebb – magyar tulajdonú – építőanyag forgalmat bonyolító szervezetté vált Magyarországon.

Mint Márton Norbert a MERKBAU csoport kereskedelmi igazgatója az ünnepélyes megnyitón elmondta, társaságuk 1995-óta végez építőanyag kereskedelmi tevékenységet. Ennek következtében mára 20 éves tapasztalattal maguk mögött, már a nyitó évben nyereségessé kívánják tenni a kereskedelmi tevékenységüket, amit a kecskeméti és Kecskemét környéki építkezésben, felújításban gondolkodó magánemberek minél szélesebb körének a kiszolgálásával kívánnak elérni.

MERKBAU csoport:
A Merkbau csoportot 1990-ben alapította három magánszemély. A mára kilenc vállalatból és több mint 400 munkavállalóból álló cégcsoport legjelentősebb szereplője a MERKBAU Kft, amely döntően generálkivitelezői tevékenységéről közismert, amelyekkel számos építőipari nívódíjat nyertek el az elmúlt 25 évben. A cégcsoport többi tagja is az építőiparhoz kapcsolódik, így megtalálhatóak közöttük nyílászárók gyártására, energetikai programok kivitelezésére, de akár épületvillamossági beruházások lebonyolítására specializálódott társaságok. A MERKBAU csoport egyelőre Romániában és Németországban végez helyben működő társaságai által a magyar piacon kívül generálkivitelezői tevékenységet. A cégcsoport 2014-es forgalma meghaladta a 13 milliárd forintot.