Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Döntőt érő győzelem – edzői nyilatkozatokkal frissítve

Döntőt érő győzelem - edzői nyilatkozatokkal frissítve

A férfi röplabda NB I rájátszásának elődöntőjében csapatunk hazai pályán 3:0 arányban győzött a Vegyész RC Kazincbarcika ellen, és ezzel megnyerte az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot. Folytatás a döntőben, a FINO Kaposvár ellen.

Jól kezdődött számunkra a mérkőzés, hiszen gyorsan hárompontos előnyre tett szert csapatunk (4:1). Hátradőlni azonban nem lehetett, a Kazincbarcika egyenlített, majd felváltva szerezték pontjaikat a csapatok. Az első technikai szünetre minimális előnnyel vonulhatott csapatunk. (8:7). A pihenő után is kiélezett csata folyt a pályán, amiből a második technikai szünetre csapatunk hárompontos előnyt kovácsolt (16:13). A Vegyész nem hagyta magát, szívósan tapadt a kecskeméti csapatra, azonban több jó hazai blokk – Kovács Zoltán, Dávid Csanád, Árva Milán – eldöntötte a szett végkimenetelét, amit csapatunk nyert meg (25:19).

 

Az első játszmában mutatott harcossággal úgy tűnt, a Kazincbarcika ellőtte puskaporát. A második szett első pihenőjére hatpontos vezetést (8:2) „ütött össze” csapatunk, ami a második technikai szünetre, tízpontosra nőtt (16:6). A ’barcikai csapat a továbbiakban sem tudta azt a játékot nyújtani, amit az elsőben, így csapatunk nagykülönbségű játszmagyőzelmet könyvelhetett el (25:12).

 

 

A mérkőzés a cserék „szemszögéből”

 

A harmadik játszma eleje során sem változott a játék képe. Az első technikai szünetben hat pont volt csapatunk előnye (8:2), míg a másodikban kilenc (16:7). A kazincbarcikai csapat küzdött, volt is egy fellángolása, amire válaszul Szasa Nedeljkovics időt kért 20:13-as állásnál. A vendégek tovább gyűjtögették pontjaikat, de ez csak arra volt elég, hogy szorosabbá tegyék az eredményt (25:19).

 

A döntőben csapatunk – zsinórban nyolcadszor – a FINO Kaposvár csapatával találkozik.

 

Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 3:0 (19, 12, 19)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok 150 néző

Vezette: Mocsnik L., Ujházi M. (Baracsi J., Dunszt F.)

 

Kecskeméti RC: Török R., Kovács Z., Dávid Cs., Farkas P., Dorcsák L., Árva M.; Pápai P. (liberó); Cserék: Gacs D., Erki M., Tóth A., Gebhardt N. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics

 

Vegyész RC Kazincbarcika: Szabó M., Csizmadia J., Toronyai M., Bokor E., Blázsovics P., Kovács Z., Dudás T. (liberó); Cserék: Gulyás Á., Csányi T., Surányi I., Vezetőedző Dudás András

 

Szasa Nedeljkovics, a KRC vezetőedzője: A harmadik mérkőzés egyértelműen a legkönnyebb volt számunkra, ami annak is tudható, hogy rengeteget videóztunk így nem tudott meglepetést okozni számunkra a Kazincbarcika. A sorozatban a mai nap nyújtottuk a legjobb játékot; folyamatos volt a játékunk, biztosan nyertük a mérkőzést. Számunkra kedvező ez a 3:0-s győzelem, ugyanakkor azt gondolom a nézők jobban élvezték az előző két mérkőzést, amikor igazi dinamikája volt az összecsapásoknak. Két hetünk van a döntő sorozatig, aminek igyekszünk a lehető legjobb felkészüléssel nekivágni, és akkor jöhet az újabb Kaposvár-Kecskemét döntő.

 

Dudás András, a Kazincbarcika vezetőedzője: Gratulálok a Kecskemétnek! A mérkőzés egyes szakaszaiban idegesebb voltam, mint szoktam, de nem a mérkőzés, hanem egyes játékosaim reakciói miatt. A Kecskemét azt hozta, azt játszotta, amit tud. Az első szettben végig ott voltunk, kevés dolog hiányzott ahhoz, hogy nyerjünk. Egy kis vagányság, egy kis lelkierő, egy kis olyan, hogy „hiszek a győzelemben” és akkor bármi lehetett volna. A második játszma elején bejött egy-két hiba, és onnantól kezdve mentünk lefele, egy mély kútba estünk. Sajnos nem volt olyan ember, aki megmozdítsa a csapatot és sajnos a padról beszállók sem tudtak segíteni. Megpróbáltam mindent; három ember játszott átlóban, centereket is hármat forgattam, hiába. Liberónk egy van, aki ezen a mérkőzésen „szétfogadta” magát, így nem tudtunk belőle építkezni. Most már a bronzmérkőzésre koncentrálunk, ami szintén nem lesz egyszerű, hiszen jó csapat a Dág.

 

Három mérkőzéssel abszolváltátok magatokat a döntőbe, ahol az ellenfél újra a FINO Kaposvár lesz. Mit vársz magatoktól, mit vársz a csapattól?

Tóth András, a KRC csapatkapitánya: A döntőben egyértelműen győzelmet várok a csapattól. Mindenképpen úgy állunk hozzá, hogy győzni fogunk! Kemény menet vár ránk az biztos, nagyon össze kell szedni magunkat, elsősorban mentálisan. Fizikálisan úgy érzem egyre jobb a csapat, aminek köszönhetően mentálisan is sokat javultunk az utóbbi időben. A korábbi nehézségek már a múlté és egyre jobb a hangulat, egyre inkább kezdjük megtalálni régi önmagunkat.