Kezdőlap Régió Üzemlátogatással egybekötött adományozás a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára

Üzemlátogatással egybekötött adományozás a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekosztálya számára

CabTec AG -Adomány a Kecskeméti Kórház számára
Kecskemét, 2015. 04.15.
CAB TEC HŐBÖR ZSOLT_00005 CAB TEC HŐBÖR ZSOLT_00011 CAB TEC HŐBÖR ZSOLT_00016 CAB TEC HŐBÖR ZSOLT_00035 CAB TEC HŐBÖR ZSOLT_00051 CAB TEC HŐBÖR ZSOLT_00075 CAB TEC HŐBÖR ZSOLT_00095 CAB TEC HŐBÖR ZSOLT_00116 CAB TEC HŐBÖR ZSOLT_00134 CAB TEC HŐBÖR ZSOLT_00158

A vállalat kiemelt jelentőséget tulajdonít a megyei kórház csecsemő- és gyermekosztály támogatásának, ezért az idei évben 1.000.000 Ft adománnyal segíti színvonalas működésüket. Az üzemlátogatással egybekötött rendezvényen Szemereyné Pataki Klaudia Polgármester Asszony volt a díszvendég.

A CabTec AG a világ egyik vezető kábel- és szerelvényszerelő vállalata, termékeit számos iparágban – többek között a high-tech-, autó-, vasút- és egészségügyi iparban is – széles körben felhasználják. A cégcsoport több mint 10 ezer árucikket tartalmazó kínálatot nyújt az autóülés- kábelezéstől, a fröccsöntéssel bevont fékkábel érzékelőn, nagyteljesítményű mikroszkópon, robotkábelezésen, a lézeres vágási technológia területén, valamint a computer tomográfián át a vasútipari alkatrészek és berendezések gyártásáig. A világszerte több mint 1100 főt foglalkoztató vállalat folyamatosan növekvő forgalma 2014-ben elérte az 53 millió eurót. A cégcsoportot 1973-ban alapították a svájci Rotkreuzban.
A CabTec AG Magyarországon két telephelyen, Kecskeméten és Szekszárdon van jelen és több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat. A két üzem 2010 óta egy jogi társaságként, CabTec Kft. néven működik. Kecskeméten az ipari és high-tech vevők, míg Szekszárdon elsősorban az autóipari ügyfelek igényeit elégítjük ki széleskörű termékkínálatunkkal.
2012-ben a vállalatcsoport a kínai piac kiszolgálására Shanghai közelében, Suzhou városában indította el termelését.
2014-ben a magyarországi vállalat elnyerte a Business Superbrands© címet, amely a minőséget, megbízhatóságot és csúcsteljesítményt jelképezi.
A kecskeméti telephelyet 1996-ban alapították, ma már közel 500 fő dolgozik a Bács-Kiskun megyei székhelyen, míg szekszárdi gyárunk Tolna megye egyik legjelentősebb munkáltatójaként több mint 500 főt foglalkoztat.
A kecskeméti üzem 2014. évi árbevétele 9 milliárd forint volt, míg a szekszárdi gyárunké 7 milliárd forint. A Dél-Alföldi régióban árbevétel alapján vállalatunk 2013-ban a 35. helyet foglalta el a régiós vállalati rangsorban, ezen belül pedig Bács-Kiskun megyében a 17. helyet, export árbevétel alapján pedig a 3. helyet.
Cégünk folyamatosan fejlesztette és bővítette magyarországi telephelyeit, a 2014. évben Szekszárdon összesen félmilliárd forint értékben hajtott végre beruházást, mellyel több mint 100 új munkahelyet teremtett. A cég a már meglévő két üzemcsarnoka mellé egy újabb, 3000 m2-es csarnokot hozott létre, ahol a gyártás 2014. szeptemberében kezdődött meg. A beruházás értéke háromszáz millió forint volt, amit teljes egészében önerőből finanszírozott a vállalat. A cégcsoport a tavalyi évben további száznyolcvan millió forint értékben fejlesztette gépparkját hazánkban.
Kecskeméti gyárunk 2014-ben a megnövekedett vevői igények kiszolgálására egy 1.900 nm nagyságú külső csarnokkal bővítette termelési területét.
Az oktatás területét kiemelten kezeljük, ezért duális partnerként 3 középiskolás diáknak és öt főiskolai hallgatónak biztosítunk szakmai gyakorlati lehetőséget cégünknél.
Vállalatunk az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektetett Kecskemét város kulturális életének támogatására. A Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében a Bozsó Gyűjteményt támogatjuk minden évben, népszerűsítve munkavállalóink körében is a rendezvényt. A kecskeméti Katona József Színházban minden évben megrendezésre kerülő ESTem Gála legjobb férfi epizodista díját cégünk szponzorálja és adja át a rendezvényen.
Vállalatunk a 2015. évben a társadalmi felelősségvállalás keretében kiemelt jelentőséget tulajdonít a Bács-Kiskun megyei kórház csecsemő- és gyermekosztály támogatásának,
ezért az idei évben 1.000.000 Ft adománnyal segítjük színvonalas működésüket. Célunk, hogy hosszú távú támogató együttműködés alakuljon ki az intézménnyel, amely a régió kiemelkedő egészségügyi ellátó központja a beteg gyermekek számára.