Kezdőlap Régió EGÉSZSÉGÜGY

EGÉSZSÉGÜGY

                                                                                     

 

Sikeres volt az összefogás

 

 

 

  1. május 22-én pénteken a hazai Elhízás Ellenes Nap alkalmával, a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság (MOMOT) „FOGJUNK ÖSSZE MOMOT-tal AZ ELHÍZÁS ELLEN”címmel a hazai Obezitológus Hálózat és a csatlakozó intézmények bevonásával Országos Szűrőprogramot szervezett a lakosság számára.

 

A Bács-Kiskun Megyei Kórház csatlakozásával Kecskeméten is lehetőség volt 9 és 11 óra között részt venni a programon az Intézmény központi telephelyén lévő (6000 Kecskemét, Nyíri út 38.) A épület 1. emeleti előcsarnokában.

 

A rendezvényen ingyenes lakossági szűrővizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők, többek között az elhízás és a kísérőbetegségek területén (testzsír, koleszterin, vérnyomás és vércukor meghatározás).

 

A szűrővizsgálatokra a vártnál nagyobb volt az érdeklődés, ezen rövid idő alatt majdnem 100 embernél sikerült a méréseket elvégezni, és sajnos előfordult, hogy súlyosnak vélt esetet is felfedeztek, melyet rögtön a Sürgősségi Betegellátó Osztályra irányítottak a további kivizsgálások mielőbbi elvégzésének érdekében.

 

 

 

 

Kecskemét, 2015. május 22.

 

 

Tisztelettel:

Bács-Kiskun Megyei Kórház
Telefon: +36 (76) 519 808, Mobil: +36 (30) 435 4147, E-mail: [email protected]
6000 Kecskemét, Nyíri út 38.

Nagyné Szigeti Dóra
PR menedzser

unnamed