Kezdőlap Régió Budapest Bank

Budapest Bank

Két kecskeméti helyszínen is önkénteskedtek a bankosok
Közteret és iskolaudvart szépítettek meg a Budapest Bank munkatársai

Budapest, 2015. június 5. – Egy délután leforgása alatt két helyszínen is önkénteskedtek a Budapest Bank kecskeméti munkatársai a Törődés Napja önkéntes akció keretein belül. A helyi bankfiók munkatársai a belvárosban ültettek virágokat, a pénzintézet Vállalati Üzletközpontjának dolgozói pedig az Arany János Általános Iskola termeit festették ki. Az eseményt a pénzintézet idén tavasszal minden eddigi rekordot megdöntve összesen 28 helyszínen rendezi meg.

A Budapest Bank nemcsak a pénzügyek terén, hanem a társadalom és a környezet javítását célzó kezdeményezések kapcsán is fontosnak tartja a felelős gondolkodást. Az önkéntességnek nagy hagyománya van a banknál: ennek jegyében rendezik meg a Törődés Napja programsorozatot másfél évtizede, évente két alkalommal. Az akciók a gyermek- és ifjúsági, valamint oktatási és egészségügyi intézmények támogatását, a helyi lakosok életkörülményeinek és környezetének javítását célozzák, és segítséget nyújtanak a különböző civil kezdeményezések megvalósításához. A bank munkatársai által végzett kétkezi munkán túl a pénzintézet anyagilag is hozzájárul a munkálatokhoz.

„Bankfiókunk nemrég költözött új épületbe. Kollégáimmal fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan hozzájáruljunk közvetlen környezetünk fejlesztéséhez, ügyfeleink számára pedig minél kellemesebbé tegyük a banki ügyintézést. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy a fiók közelében virágokat, fákat ültetünk. Reméljük, hogy a város lakói is örömmel fogadják majd a belvárost megszépítő színes növényeket” – mondta el Horváth Attila, a pénzintézet kecskeméti fiókjának vezetője.

A Vállalati Üzletközpont munkatársai az Arany János Általános Iskola fizikatermét és nyelvi termét festették ki. „Az intézménynek a rendelkezésre álló szűkös források miatt nincsen lehetősége a tantermek felújítására. Bízunk benne, hogy a helyiségek rendbetétele még nagyobb lendületet ad a diákoknak a tanulásához a következő tanévben” – mondta Józsa Erika, a kecskeméti Vállalati Üzletközpont vezetője.

A Budapest Bank társadalmi felelősségvállalási stratégiájában kiemelt helyen szerepel a pénzügyi tudatosság, a kultúra és szellemi élet, az oktatás fejlesztése, valamint a szociálisan hátrányos helyzetűek támogatása. A „Budapest Bank Budapestért” és a „Budapest Bank az Oktatásért és a Magyar Pénzügyi Kultúráért” Alapítványokkal, valamint a Budapest Bank Békéscsabáért Programmal az elmúlt 24 évben összesen mintegy 900 millió forinttal támogatta a közérdekű kezdeményezéseket.