Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

Színvonalas épületgépész-kiállítás nyílt Kecskeméten

„A felújításkor leszerelt régi eszközöknek múzeumban van a helye” is lehetne a mottója annak a színvonalas időszaki épületgépészeti-kiállításnak, amely június elsején nyílt a Gépész Holdinghoz tartozó Plan Zrt. kecskeméti áruházában, a Kurucz körút 28. szám alatt. Az évek óta sikeresen működő vállalkozás meghatározónak számít az épületgépész piacon, hiszen napjainkra az egyik legjelentősebb „víz-gáz-fűtés” szegmensben tevékenykedő vállalatcsoportjává  nőtte ki magát. A cégnél fontosnak tartják az értékek megőrzését, a tradíció tiszteletét, és ennek apropóján hozták létre a kiállítást. Az érdeklődők, valamint az üzletben vásárlók hétköznap 7-17 óráig, illetve a Múzeumok Éjszakáján is megtekinthetik a kiállítást, amely június 30-ig várja az érdeklődőket.

Az ünnepélyes megnyitó alkalmával Slonszki Attila, a Plan Zrt. ügyvezető igazgatója köszöntötte az illusztris vendégeket, majd egyebek mellett megemlítette, hogy egy kiállítás mindig értékeket őriz meg, és a cég tevékenysége is értékteremtésről, értékmegőrzésről, és az értékek tovább viteléről szól. Többek között azért karolták fel ezt a 8 éve kezdődött gyűjtőmunkát, mert fontosnak tartják, hogy az elmúlt évtizedekben műszaki csodának számító eszközöket megismerje a mai modernkor embere vagy a jövő generációja. A jelenlévők megtudhatták, hogy a figyelemfelhívásként szolgáló kiállítással hagyományt szeretnének teremteni.

Kovács Ferenc, az Ép-Gépész Holding Kft. tulajdonosa miután megköszönte a kiállítás megvalósítását segítők munkáját rávilágított, hogy mitől lehet sikeres egy szakma. Kiemelten fontos megőrizni, megbecsülni a szakmai múltat, tisztességes, korrekt jelenlét kell a piacon, a jövőt illetően pedig határozott elképzeléssel, stratégiával, tervezett szakmai munkával kell rendelkezni. Az épületgépészeti szegmens egyik jeles képviselője, a Plan Zrt. is ezen vezérelvek mentén haladva érte el a sikereit.

A kiállítás egyik kurátora, az Épületgépészeti Múzeum igazgatója, dr. Chappon Miklós – aki kiemelt szerepet töltött be a Budapesten található 4000 db eszköz, berendezés és 8000 nyomtatott dokumentum felkutatásában – arra hívta fel a figyelmet, hogy a felújításkor leszerelt régi eszközöknek múzeumban van a helye.

Sircz János, az Épületgépészeti Múzeum igazgatóságának tagja mutatta be a kiállítás legkülönlegesebb, kuriózumnak számító tárgyát, az „ördög fürdőkádját”, amiből mindössze 3 darab készült, mára pedig csak ez az egy maradt belőle. A vendégek megcsodálhatták még a pálinkafőzőt, a horganylemezes kádat, a gőzműködtetésű tűzjelző kolompot, és a vörösréz fürdőhengert.

Érdemes megtekinteni a lenyűgöző kiállítást, amely nagyon sok érdekes és hasznos információval szolgál a korábbi évtizedekben élő emberek mindennapjairól, és gondolkodásmódjáról.

A kecskeméti Gépész Múzeum várja azokat a régi tárgyakat, amikkel bővülhet a gyűjtemény, melyeket bárki felajánl.

 

 

logo kiallitas_meghivo

 

pppp ppp pp plan