Kezdőlap Régió KÓRHÁZ

KÓRHÁZ

 

Könnyebb gyógyulás a gyerekosztályon-

Egymillió forintos adománnyal támogatta a CabTec Kft a bács-Kiskun megyei kórházat

 

A Cab Tec Kft. jóvoltából 2015. április 15-én egy üzemlátogatással egybekötött adományátadó ünnepségen 1.000.000 Ft adománnyal lett gazdagabb a kecskeméti kórház.

Az összeget a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályának ajánlották fel, akik a gyermekek kórházi tartózkodását megkönnyítve televíziókat és beltéri egységeket vásároltak belőle a gyermek kórtermekbe.

A 14 darab televíziót 2015. június 25-én mutatták be egy sajtótájékoztató keretén belül az intézményben. Az eseményen jelen volt a kórház orvosigazgatója Dr. Horváth Zsolt, az osztályvezető főorvos Dr. Tálosi Gyula, Nyilas Mariann vezető ápoló, valamint a CabTec Kft. cégvezetője Berta Tibor és a cég HR managere Bagdy Andrea.

Vállalatunk az elmúlt években is nagy hangsúlyt fektetett Kecskemét város kulturális életének támogatására. A Múzeumok Éjszakája programsorozat keretében a Bozsó Gyűjteményt támogatjuk minden évben, népszerűsítve munkavállalóink körében is a rendezvényt. A kecskeméti Katona József Színházban minden évben megrendezésre kerülő ESTem Gála legjobb férfi epizodista díját cégünk szponzorálja és adja át a rendezvényen. Idén a társadalmi felelősségvállalás keretében kiemelt jelentőséget tulajdonít a Bács-Kiskun megyei kórház csecsemő- és gyermekosztály támogatásának – indokolta az egymillió forintos adományt Berta Tibor, a kecskeméti üzem ügyvezetője. – Célunk, hogy hosszú távú támogató együttműködés alakuljon ki az intézménnyel, amely a régió kiemelkedő egészségügyi ellátó központja a beteg gyermekek számára.

A CabTec AG a világ egyik vezető kábel- és szerelvényszerelő vállalata, termékeit számos iparágban – többek között a high-tech-, autó-, vasút- és egészségügyi iparban is – széles körben felhasználják.

A cégcsoport több mint 10 ezer árucikket tartalmazó kínálatot nyújt az autóülés-kábelezéstől, a fröccsöntéssel bevont fékkábel érzékelőn, nagyteljesítményű mikroszkópon, robotkábelezésen, a lézeres vágási technológia területén, valamint a computer tomográfián át a vasútipari alkatrészek és berendezések gyártásáig. A világszerte több mint 1100 főt foglalkoztató vállalat folyamatosan növekvő forgalma 2014-ben elérte az 53 millió eurót. A cégcsoportot 1973-ban alapították a svájci Rotkreuzban.