Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Összehangolt felderítés: rendőrkézen a gyanúsítottak

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
A kalocsai rendőrök beazonosították, a bajai egyenruhások elfogták azt a két férfit, akik a megalapozott gyanú szerint elloptak egy teherautót.

A sértett tett bejelentést a rendőrségre 2015. június 8-án 8 óra 2 perckor arról, hogy az éjszaka folyamán ismeretlen elkövetők a foktői cége telephelyére betörtek és onnan elloptak egy nyitott állapotban parkoló tehergépjárművet, amelyben az indítókulcson és a forgalmi engedélyen kívül 30 darab csatornatisztító fej volt.

 

A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettesek ellen. Az adatgyűjtések eredményeként a kalocsai rendőrök látókörébe került egy bajai férfi, aki ismeretlen helyen tartózkodott, ezért elfogatóparancsot bocsátottak ki vele szemben.

 

Még aznap 19 óra 50 perckor egy szolgálaton kívüli bajai járőr felfigyelt egy gyanúsan viselkedő helyi lakosra. A rendőr felismerte a körözött férfit és tájékoztatta kollégáit U. Ádám tartózkodási helyéről. A kiérkező egyenruhások elfogták a 33 éves terheltet és előállították a kapitányságra.

 

A nyomozás során beszerzett információk alapján a kalocsai nyomozók beazonosították a gyanúsított társát is. Az 59 éves H. Mátyást néhány órával később fogták el a bajai rendőrök. Mindkét férfit lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

A bajai egyenruhások egy helyi lakótelep parkolójában megtalálták az ellopott tehergépkocsit és a házkutatások alkalmával a csatornatisztító fejeket, amelyeket visszaadtak a sértettnek.

A nyomozók U. Ádám lakóhelyén nagyobb mennyiségű élelmiszert – köztük tejet, étolajat, cukrot és kávét – foglaltak le, amelyeket a rendelkezésre álló adatok szerint 2015. április 21. és 2015. április 22., valamint 2015. június 5. és 2015. június 7. közötti időben egy bajai étteremből tulajdonított el a 33 éves férfi. Vele szemben a Bajai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A fiatalabb terheltet őrizetbe vették a kalocsai rendőrök és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság 2015. június 11-én 14 órakor elrendelt. Társa az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.