Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Három órán belül rendőrkézen a rablás gyanúsítottjai

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
A kecskeméti rendőrök beazonosították és elfogták azt a 32 éves férfit és gyermekkorú társát, akik a megalapozott gyanú szerit egy 89 éves bácsit raboltak ki.

A rendelkezésre álló adatok szerint ismeretlen tettesek 2015. június 12-én 12 óra 55 perckor egy kecskeméti társasház lépcsőházában megtámadtak egy 89 éves bácsit. A férfiak a postaládáknak szorították a sértettet, kitépték a kezéből a járóbotját, majd  dulakodás közben átkutatták a ruházatát és a megtalált néhány ezer forint készpénzzel együtt elmenekültek helyszínről. Az idős bácsi az elsődleges orvosi szakvélemény alapján nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai forró nyomon megkezdték a feltételezett elkövetők felkutatását és beazonosítását. Az adatgyűjtések eredményeként a gyanú egy 32 éves helyi lakosra és egy 13 éves fiúra terelődött, akiket a nyomozók 15 óra 50 perckor elfogtak.

R. Sándort és gyermekkorú társát rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök. Az idősebbik terheltet őrizetbe vették a nyomozók és kezdeményezik előzetes letartóztatásának indítványozását. Gyermekkorú társa az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.