Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Őrizetben gépkocsifeltörések miatt

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
A kecskeméti rendőrök beazonosították és elfogták azt a 32 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint 8 gépkocsit tört fel a megyeszékhelyen.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. április 21-én 14 óra 15 perc és 14 óra 30 perc óra közötti időben ismeretlen tettes egy kecskeméti ingatlan előtt lezárt állapotban parkoló tehergépkocsit feltört és abból egy bőrkabátot, valamint készpénzt lopott el. A kecskeméti Szarvas utcában lezárt gépkocsiból 2015. június 11-én 14 óra 45 perc 15 óra közötti időben a lehúzott ablakon keresztül tulajdonított el ismeretlen elkövető két mobiltelefont és egy pénztárcát, a benne lévő személyes okmányokkal, bankkártyával és készpénzzel együtt.

 

Az adatgyűjtés során a térfigyelő kamerarendszer felvételeit is elemezték a nyomozók, amelyen a feltételezett elkövető  – az eltulajdonított tárgyakkal a kezében – látható volt. A rendőrök felismerték K. Róbertet, akit 2015. június 23-án 5 óra 45 perckor elfogtak. A 32 éves helyi lakosnál tartott házkutatás során többek között megtalálták az ellopott bőrkabátot és az egyik mobiltelefont, valamint a kamerafelvételen is látható ruházatát, illetve több olyan tárgyat, amelyek jellemzően betöréshez használhatóak.

 

A beszerzett információk alapján megalapozottá vált a gyanú, hogy a 32 éves férfi további bűncselekmények elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható. A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2015. május 19. és 2015. június 20. közötti időben ugyanazon a környéken, ugyanazzal a módszerrel tört fel további 6 autót, amelyekből laptopot, GPS készüléket, készpénzt, fényképezőgépet és egyéb személyes tárgyakat vitt magával.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai lopás bűntett, lopás vétség és lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki K. Róbertet. Az őrizetbe vett terhelt beismerte a bűncselekmények elkövetését. A nyomozók kezdeményezték a férfi előzetes letartóztatásának indítványozását.