Kezdőlap Régió VERSENY

VERSENY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

 

 

Tájékoztató a Bács-Kiskun Megye Bora díj 2015. évi nyerteseiről

 

 

A Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2015. június 26-i, kalocsai ülését követően ünnepélyes keretek közt kihirdetésre kerültek a Bács-Kiskun Megye Bora díj 2015. évi nyertesei.

 

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat minden évben meghirdeti a Megye Bora versenyt, amelyen a Kunsági Borvidék és a Hajós-Bajai Borvidék borai vehetnek részt négy kategóriában.

 

A Bács-Kiskun megye legjobb fehérbora díjat 2015-ben a kiskőrösi Vass Borászat 2014-es évjáratú Irsai Olivér bora nyerte.

 

A díjat a Vass Bor Kft. ügyvezetője, Vassné Pivarcsi Mária vette át.

 

A Bács-Kiskun megye legjobb rozé bora díjat 2015-ben a bajai Dragan Borászat 2014-es évjáratú Kékfrankos Rosé bora nyerte.

 

A díjat Sümegi Dragan, a borászat vezetője vette át.

 

A Bács-Kiskun megye legjobb vörösbora díjat 2015-ben a soltvadkerti Frittmann Borászat 2011-es évjáratú Merlot bora nyerte.

 

A díjat Frittmann Tamás, a Frittmann testvérek Kft. borásza vette át.

 

A Bács-Kiskun Megye legjobb desszert bora díjat 2015-ben a borotai Koch Borászat 2007-es évjáratú Koch Ice Wine Rajnai rizling Jégbora nyerte.

 

A díjat Koch Csaba, a Koch-Vin Kft. ügyvezetője vette át.

 

A díjakat Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke adta át.

 

A 2015. évi Megye Bora díj nyertes borai bemutatkoztak 2015. június 26-án a kalocsai Megyei Garabó Fesztiválon, valamint a VIII. Kecskeméti Bor- és Pálinkaünnepen 2015. június 28-ig napjáig a B7-es számú faházban is megkóstolhatóak.