Kezdőlap Régió Acélszobrok Kecskeméten

Acélszobrok Kecskeméten

 

click

Különleges Acélszobrok Kecskeméten

 

Az alkotások témái: a „mozgásban” és a „tucatáru”

 

 

Fémből készült nagy méretű agyat formázó fűtőtest, absztrakt csikófigura, vagy akár antropomorf, csontvázakra emlékeztető torzó, többek között ilyen különleges műalkotásokkal nyitotta meg kapuit a XII. Kecskeméti Acélszobrászati Kiállítás. Az idei téma a „Tucatáru” / „Mozgásban” volt. A tárlatot augusztus 10-ig bárki díjmentesen megnézheti a főtámogató KÉSZ Csoport kecskeméti Ipari Parkjában lévő 12-es épületben.

 

Idén rendhagyó módon KASZ Kortárs Művész Piknikkel zárult a XII. Kecskeméti Acélszobrászati Szimpózium Fémszobrászati és Képzőművészeti Alkotótábor, és egyúttal kiállítás is nyílt az itt készült műalkotásokból. A tárlatot augusztus 10-ig bárki megnézheti díjmentesen a kecskeméti KÉSZ Ipari Park 12-es épületében.

 

A 2004 óta fennálló rendezvénysorozat keretében eddig 11 országból érkezett 88 művész, akik összesen 633 zsűrizett alkotást készítettek. Idén a központi téma a „Tucatáru” / „Mozgásban” – Találkozások a design és a kinetikus képzőművészet határán volt. Az alkotótáborban készült alkotások között találhatunk többek között fémből készült nagy méretű agyat formázó fűtőtestet, absztrakt csikófigurát, vagy akár antropomorf, csontvázakra emlékeztető torzót is. Az alkotótáborról további információt a www.acelszobraszat.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

 

 

A főtámogató KÉSZ Csoportról:

A KÉSZ 32 évvel ezelőtt gyakorlatilag családi vállalkozásként kezdte meg működését, mára pedig egy igazi holdinggá vált, amely a környező országokat is beleértve több mint 1500 munkavállalót foglalkoztat, árbevétele pedig elérte a 70 milliárd forintot. A KÉSZ Csoport tagvállalatai révén jelen van Magyarországon az építőipari kivitelezés, az építőelem-gyártás, az ingatlanfejlesztés, a létesítmény-üzemeltetés, a flottamenedzsment és a környezetipar területén.

A KÉSZ Holding Zrt. a KÉSZ Csoport vezető társasága, amely összefogja tagvállalatok erőforrásait, és ezeket felhasználva komplex szolgáltatásokat – építőipari kivitelezés tervezéssel, ingatlanfejlesztés, üzemeltetés – tud nyújtani a beruházóknak. A Holding nagy előnye és értéke sok versenytárssal szemben, hogy saját ingatlanokon, saját gépekkel, berendezésekkel, saját fejlesztések révén tudja megvalósítani a legkülönbözőbb létesítményeket, és rendelkezik a fejlesztésükhöz, üzemeltetésükhöz szükséges tapasztalatokkal, eszközökkel is.

A Holding Magyarországon túl a környező európai országokban is kifejti aktivitását. A KÉSZ Csoport építette fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Sky Court épületét, a nyíregyházi Lego gyárat és a Daimler kecskeméti gyárának jelentős épületeit, valamint a KÉSZ volt a kivitelezője a Nemzet Főterének is nevezett budapesti Kossuth tér felújításának. A KÉSZ Csoport 2013-as nagyberuházása a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont is.