Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék Piac nyílt az Univer Piaci ABC-ben Kecskeméten

 

 

Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület  megalapítása óta munkálkodik azon, hogy a térségben élő termelők, kézművesek piacra jutását elősegítse.

A Háztájit az asztalra!” című 3 éve elindított programjának célja, hogy ráirányítsa a fogyasztók figyelmét a térségben előállított biztonságos, minőségi, fogyasztóvédelmi szempontból megfelelő és sok esetben egyedi termékekre, továbbá, hogy megfelelő segítséget kapjanak a mindennapi vásárláshoz, a tudatos választáshoz és kialakuljon egy személyes, bizalmi kapcsolat a termelő és vásárló között.

Kecskemét és térségének őstermelői, kistermelői immáron két éve kínálják portékáikat minden csütörtök délután a városháza előtti területen, a Kecskeméti Tanyai Termék Piacon.

Az eddigi kitartó munka elismeréseként az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület hosszú távú lehetőséget kapott 2015. július közepétől a kecskeméti Univer Piactéri ABC-ben Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék Piac kialakítására, és működtetésére ahol a térség kistermelői, kézművesei árusíthatnak a hét minden napján.

A vásárlók által már megismert és megkedvelt helyi termékek versenyképes áron, ezentúl közkívánatra folyamatosan, hétfőtől egészen vasárnapig elérhetők, megvásárolhatók. A térség gazdái, kézművesei garantáltan hazai, kiváló minőségű, lekvárokat, szörpöket, olajos magvakat, homoktövis készítményeket, szárított gyógynövényeket, fajtamézeket, sajtokat, túrót, füstölt húskészítményeket valamint horgolt, faragott, varrott kézműves termékeket, ajándékokat kínálnak ezen az új helyen.

Az Univer Coop Zrt. üzletpolitikájának fontos része a helyi termékek vásárlók számára történő elérhetővé tétele, ezáltal a helyi gazdaság élénkítése. Az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesülettel létrehozott együttműködés, az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék Piac létrehozása nagy előrelépés a közös cél elérése érdekében.

Nagy megtiszteltetés ez a nagyszerű lehetőség az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület életében.

Az Aranyhomok Portéka Térségi Tanyai Termék Piac elindítása az Univer Piactéri ABC-ben az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület és partner termelői, kézművesei eddigi befektetett 3 éves munkájának eredménye, elismerése!

Nyitva tartás:

Hétfőtől-péntekig 9-től 14 óráig, szombaton 7-től 14 óráig, vasárnap 7-tól 12 óráig.

Szeretettel várjuk kedves vásárlóinkat!

További részletek, aktuális információk:

www.aranyhomok.hu

www.haztajitazasztalra.hu

www.facebook.com/akegyesulet
www.facebook.com/HaztajitAzAsztalra