Kezdőlap Régió Kiskunhalas

Kiskunhalas

 

  1. | 07. | 15.

Sajtóközlemény

épületenergetikai korszerűsítés

a Kiskunhalas rendőrkapitányságon

 

Elkezdődött a kivitelezés az „Épületenergetikai korszerűsítés: Kiskunhalas Rendőrkapitányság” című projekt keretében. A fejlesztésre a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 157,57 millió forint uniós és hazai támogatást nyert.

 

A projekt keretében a kedvezményezett Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a Kiskunhalas Rendőrkapitányság Mártírok útja 25. szám alatt lévő ingatlan három épületének épületenergetikai korszerűsítését végzi el. Az I. számú és II. számú épület esetében megtörténik a teljes homlokzati hőszigetelés, az összes nyílászáró szárny belső oldali utólagos hőszigetelése (Duplo-Duplex technológia), a padlásfödém hőszigetelése, a tetőtér-beépítés utólagos hőszigetelése. A fűtési rendszer részben megújul, a két épület fűtését függetlenítik egymástól, az I. sz. épületben a meglévő kazánt kondenzációsra cserélik, új szabályozást építenek ki, a radiátorokra termosztatikus szelepeket szerelnek fel.

A VIII. sz. konyha épület szintén teljes homlokzati hőszigetelést kap, a nyílászárókat részben kicserélik, valamint megtörténik a lapostető utólagos hőszigetelése, amelyen új csapadékvíz elleni szigetelés is készül. A meglévő kazánokat kondenzációsra cserélik, radiátorokra termosztatikus szelepeket szerelnek fel.

A kivitelezés legkésőbb szeptember végéig lezárul.