Kezdőlap Régió SPORT

SPORT

Fiatalok a főszerepben Montemor-o-Velhóban

Megérkezett ifjúsági és U23-as csapatunk a montemor-o-velhói világbajnokságra. Versenyzőink a hajóhitelesítésen és a megnyitóünnepségen is túl vannak, mától következhetnek a nagy csaták.

Montemor-o-Velho a megszokott „arcát” mutatja július végén is, az ifjúsági és U23-as világbajnokság részvevőire ismét erős jobbos szél vár majd, no és kőkemény ellenfelek, de Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző a jó magyar hagyományokra és az elvégzett munkára alapozva bízik a csapatában.

„Mindenki megérkezett a világbajnokságra, a busztranszferrel volt egy kis fennakadás, de megoldódott a helyzet. A versenyzők már letudták az első edzést is, túl vannak a hajóhitelesítésen és a megnyitón. Szerencsére senki sem sérült, mindenki egészséges, vidám és már nagyon várja a versenyeket. Hogy mi várható csapatainktól? Nem szeretek konkrét elvárásokat megfogalmazni, én nagyon bízom benne, hogy mindenki felnőtt a feladathoz és képes lesz kihozni magából a maximumot. Egy elvárásom azonban van, az elmúlt évekhez hasonlóan szeretném, ha a csapat az éremtáblázat élén zárna” – mondta Hüttner Csaba.

A két utánpótlás válogatottban öt olyan versenyző van, aki majd az augusztus 19-én kezdődő milánói felnőtt világbajnokságon is szerephez jut majd. Az ifjúsági lányok közül Homonnai Luca (ő Milánóban Douchev-Janics Natasával K-2 200 méteren rajtol majd), az U23-as kenusoknál közül az Takács Kincső és Lakatos Zsanett, míg a férfiaknál Forgó Christopher, aki Sarudi Pál párjaként C-2 500 méteren próbál szerencsét a felnőtt világbajnokságon. Hajdu Jonatán Montemor-o-Velhóban és Milánóban is C-1 200 méteren szerepel, és számára kifejezetten fontos a mostani megmérettetés.

„Szakmai döntés, hogy Jonatánnak minél több versenytapasztalatot kell szereznie. Az U23-as mezőnyben három-négy olyan kenus is lesz, aki ott lehet majd a milánói világbajnokság döntőjében, így kifejezetten jó, hogy Jonatán összemérheti magát velük” – tette hozzá Hüttner Csaba.