Kezdőlap Régió Biciklitolvajt fogtak el a Városrendészet járőrei

Biciklitolvajt fogtak el a Városrendészet járőrei

Biciklitolvajt fogtak el a Városrendészet járőrei

 

Egy hónapja döntött úgy az önkormányzat, hogy a parkolóőrök és a közterület-felügyelők állományának összevonásával létrehozza a Kecskeméti Városrendészetet, hogy az így megsokszorozódó járőrök városunk polgárainak közbiztonság-érzetét növeljék – ne csak a belvárosban, de a külterületi részeken is. A Városrendészet életre hívásának máris kézzel fogható eredménye vannak – a bűnmegelőzés terén is.

Augusztus 12-én, szerdán délelőtt 11 órakor a Reile Géza utcán intézkedett az egyik járőrpáros, ahol közterületen való szeszesital fogyasztásért szabtak ki helyszíni bírságot. Ezt követően a két egyenruhás közterület-felügyelő a fizető parkolóhelyeken várakozó gépkocsikat kezdte ellenőrizni, mikor arra figyeltek fel, hogy egy húsz év körüli férfi szaladva menekül a Városközponti Univer áruház hátsó – gazdasági bejárata felől. A fiatalember egyik kezével rohanás közben egy „Hello Kitty” rózsaszín női kempingkerékpárt tolt, míg másik kezében a kerékpár leszerelt kormánya volt.

Az egyik közterület-felügyelő a gyanúsan viselkedő személy után futva feltartóztatta, míg társa eközben a rendőrséget hívta. A rendőrség kérésére a gyanúsan viselkedő fiatal férfit a Városrendészet két járőre feltartóztatta, míg a rendőrök kiértek és igazoltatták a feltételezett elkövetőt. Ezt követően a fiatalembert a rendőrök előállították, a közterület-felügyelőket pedig tanúként hallgatták meg. A vizsgálat során megállapítást nyert, hogy a kerékpárt a Dobó kórútról tulajdonította el az elfogott személy, aki beismerte a cselekmény elkövetését. Ellene a Kecskeméti Rendőrkapitányság lopás vétsége miatt indított eljárást.Városrendészek munkában1