Kezdőlap Régió HAZAI

HAZAI

Jog-bevándorlás
Határzár – Ismét átvágták a drótakadályt – FRISSÍTETT (új: este több százan érkeztek a határra)

Budapest, 2015. augusztus 24., hétfő (MTI) – Ismét megrongálták a gyorstelepítésű drótakadályt a határon a Szerbia felől érkező migránsok – jelentette hétfőn a határról az M1 aktuális csatorna tudósítója.

Beszámolója szerint migránsok átvágták a drótot, ruhákat, hálózsákokat dobtak át rajta, hogy ne sértse meg őket a penge, amikor átmásznak alatta vagy rajta.
Elhangzott az is, hogy a Röszke melletti vasútvonalnál, ahol nincs kifeszítve drót, folyamatosan érkeznek a bevándorlók a síneken gyalogolva. Itt egész nap rendőrök vannak, akik egy gyűjtőpontra irányítják őket.
Szintén az M1 műsorfolyamában este azt jelentette a tudósító a helyszínről, hogy a vasúti síneken több százan érkeznek Magyarországra Szerbia felől, kevesebb mint fél óra alatt 200-250-en lépték át a zöldhatárt, reggel óta pedig csak a vasúti sínek mentén mintegy 700-an. A tudósítás szerint azok a migránsok érkezhettek meg most, akiket a múlt héten egy időre föltartóztattak a macedón-görög határnál, majd továbbengedték őket.
Közben az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) huszonöt nyomozót vezényelt Csongrád megyébe, hogy segítsék az ottani rendőrök munkáját. Elsősorban az illegális határátlépőket szeretnék feltartóztatni és az embercsempészetet megfékezni.
Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője elmondta: az átvezényelt rendőrök főként embercsempészés és jogellenes tartózkodás elősegítése miatt indított eljárásokban vesznek részt.

bri \ hgp

MTI 2015. augusztus 24., hétfő 21:21