Kezdőlap Régió KECSKEMÉT

KECSKEMÉT

Sajtóközlemény – 2015. augusztus 28.

 

Biztosított a zavartalan iskolakezdés a Bányai gimnáziumban

 

A Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium a város egyik legjobb, országosan is elismert köznevelési intézménye, amelyben a tehetséggontdozásnak és a magas színvonalú szakmai munkának elsődleges szerepe kell, hogy legyen. Ezért Kecskemét önkormányzata erkölcsi feladatának érzi azt, hogy kiemelt figyelmet fordítson az iskolára.

Ennek érdekében a város vezetése tájékozódott az igazgató-helyetteseknél, akik biztosították arról, hogy az iskolakezdés zavartalan lesz, a szakmai munka színvonala nem sérül.

Az önkormányzat tárgyalásokat kezdeményezett a fenntartó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) Megyeközponti Tankerülete és az igazgató-helyettesek között. Ennek eredményeként Máthé Ildikó, a gimnázium intézményvezető-helyettese vállalta, hogy – a jogszabályoknak megfelelően – az intézmény vezetésével kapcsolatos feladatokat a szervezeti és működési szabályzatban meghatározott helyettesítés rendje szerint ellátja.

Az önkormányzat arra kérte a KLIK Megyeközponti Tankerületét, hogy a végső megoldás érdekében mielőbb írja ki az új pályázatot a gimnázium vezetésére.

 

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata