Kezdőlap Régió VÁROS

VÁROS

Szeptember második felében
véget érnek a belvárosi közterületi munkálatok
Az ütemezésnek megfelelően zajlanak a munkálatok Kecskeméten, a „Szabadság tér és környezetének funkcióbővítő városrehabilitációja” című projekt keretében. Mint ismeretes, a fejlesztést konzorciumban valósítja meg Kecskemét önkormányzata, a Kecskeméti Református Egyházközség és a Kik-For Kft.
Az egyházközség és a Kik-For beruházásai befejeződtek. Önkormányzati fejlesztésben megújult a Kéttemplom köz burkolata és megtörtént a közöségi illemhely rekonstrukciója.
Jelenleg a Kálvin téren és a Szabadság téren zajlanak a közterületi munkálatok, amelyek szeptember második felében érnek véget.
A Kálvin téren egy új, a korábbinál ésszerúbb parkolási és közlekedési rend valósul meg, a tér végén az eddig megszokott megfordulási lehetőség nélkül. A téren a kétoldali parkolóhelyek megközelítését a középen elhelyezkedő útfelület biztosítja majd.
A Kálvin téren iskolakezdéskor a Református Iskola gyalogosan megközelíthető lesz, az iskolát körülvevő járda elkészül. Szeptember 1-ig a parkolók és a középen elhelyezkedő út a Búzás Mihály utcáig valósul meg. Az iskola megközelíthetősége gépkocsival a Búzás Mihály utca felől lehetséges, a kihajtás a Csányi János körútra egy sávon biztosított lesz. A téren  a gépkocsiforgalom csak a teljes készültség után indulhat el.