Kezdőlap Régió 20 éves az Örömhír Közösség

20 éves az Örömhír Közösség

20 éves az Örömhír Közösség

Az Örömhír Közösség az Örömhír Alapítvány tevékenysége nyomán jött létre 20 évvel ezelőtt, 1995-ben. Egy hathetes Bibliatanulmányozó klubot indítottunk, és mivel igény volt a folytatásra, a klubalkalmak rendszeressé váltak. Elkezdtünk gyerekeket tanítani különböző szakkörök keretében, vasárnaponként általános ismeretfejlesztő szakköri foglalkozást tartottunk nekik. Ficsor Károly és felesége vezették a foglalkozásokat néhány helyi önkéntes segítségével. Vasárnaponként 20-40 fő gyűlt össze a vezetők lakásában erre a célra kialakított klubhelyiségben. Néhány élet gyökeresen megváltozott.

Nem terveztünk gyülekezetet alapítani, mégis egy felekezetközi gyülekezetté formálódtunk. A kezdetektől nem csak helyiek látogatták az alkalmakat, hanem a környező falvakból is jöttek érdeklődők (Izsák, Jakabszállás, Páhi). Mi is szolgálunk máshol is (Izsák, Fülöpjakab).2014-ben Izsákon kezdtünk munkálkodni, méghozzá olyanok végzik itt a munkát, akik életében 10-20 éve Orgoványon következett be változás.

Nem vagyunk egy tipikus helyi gyülekezet, hiszen sok látogatónk van, akik nem épülnek be a közösségünkbe, de ritkán vagy gyakrabban eljönnek, mert szeretnek közöttünk lenni. Ezek az emberek részben az Örömhír

Alapítvány kapcsán hallanak rólunk, részben a rendszeresen megrendezésre kerülő csendes napjainkon. Igyekszünk ilyen felekezetközi kapocs lenni, segíteni a különböző hitgyakorlatú emberek közeledését, egymás iránti szeretetét, tiszteletét.

Vasárnaponként 60-70 fő vesz részt az istentiszteleten. Hét közben is találkozunk kisebb csoportokban. Két évvel ezelőttig Ficsor Károly vezette a gyülekezetet, 2013 decemberében fia, Donát vette át a lelkipásztori szolgálatot.

Jövőképünk: Szeretjük a falunkat, szeretnénk hasznos tagjai lenni a lakóközösségnek. Mi is szívesen látunk mindenkit a közösségünkben. Továbbra is szeretnénk Istent a középpontba tenni. Amíg Ő feladatot bíz ránk, szeretnénk abban hűségesek lenni. Isten szeretetét megélni itt bent, és közvetíteni kifelé.

Ficsor Donát2015.szeptember 13-án ünnepi megemlékezést tartottunk. A mintegy 170 hallgatóból álló közönségben voltak olyanok, akik ma is aktív látogatók, voltak olyanok is, akik már elköltöztek Orgoványról, és máshol laknak, dolgoznak, illetve volt sok olyan vendég, akik azért jöttek el, hogy velünk örüljenek a megtett útnak.

Lelkipásztorunk, Ficsor Donát segítségével kicsit bepillantást nyerhettünk az elmúlt 20 évbe, és bátorító szavakat hallgathattunk meg Perjesi Istvántól, a budapesti központú Agape gyülekezet vezető lelkészétől az elkövetkező 20 évre nézve. Nosztalgiáztunk is, régi kedves dalokat énekelve, fényképeket nézegetve, résztvevők emlékeit hallgatva.

20 év múlva újra, ugyanitt 

KnéFL

Vetítés