Kezdőlap Régió KERÉKPÁRÚT HÁLÓZAT FEJLESZTÉS

KERÉKPÁRÚT HÁLÓZAT FEJLESZTÉS

BEFEJEZŐDTEK A KISKŐRÖSI TÖBBCÉLÚ KISKŐRÖSI TÁRSULÁS „KERÉKPÁRÚT HÁLÓZAT FEJLESZTÉS KISKŐRÖS ÉS AKASZTÓ” CÍMŰ PROJEKT MUNKÁLATAI

Turisztikai szempontból kiemelt fontosságú, összességében 10,096 kilométer hosszú kerékpárút építési projekt kivitelezési munkálatai fejeződtek be Kiskőrös és Akasztó települések partnerségével, a Dél-alföldi régió szívében, a Kiskőrös – Akasztó – akasztói Halascsárda között.

A projekt az Új Széchenyi Terv program keretében, 500,00 millió forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg.A fejlesztés eredményeként létrejött kerékpárút három szakaszból áll: Kiskőrös, Kiskőrös-Akasztó, valamint

Akasztó-Akasztói Halascsárda bejárati útja között. Az akasztói két szakaszban egy-egy kerékpárhíd építésére is sor került.A projekt távlati célja – összhangban a Kerékpáros Magyarország Program és a Közlekedési Operatív program társadalomformáló célkitűzéseivel – a Kiskőrösi járás elérhetőségének, lakosságának és életkörülményeinek a javítása és a társadalmi és területi kohézió erősítése. Ennek a fejlődésnek a megvalósítását szolgálja a külterületi kerékpárút megépítése.
Az 53.számú főút ezen szakaszán a jelentős gépjárműforgalom veszélyezteti a kerékpáros közlekedést, ezért is volt rendkívül indokolt a kerékpárút megépítése. Mindemellett a kerékpárral való közlekedés rendkívül egészséges, olcsó, valamint környezetkímélő. A térségben magas a tanyákon élők száma, akiknek a munkába járás alapvető eszköze a kerékpár.

A kerékpárút megépítése a helyi turizmus fellendülését is szolgálta, mivel a térségben jelentős nagyságú természetvédelmi terület található és látogatható. Naponta többszázan kerekeznek máris a két település között. Ezzel az új szakasszal immár közel 70 kilométeres kerékpárút található a járásban, amely országosan is egyedülálló.A kerékpárút kivitelezését a közbeszerzési eljárás eredményeként a Soltút Kft. végezte el.
A projektről bővebb információt a www.kiskoros.hu illetve a www.kiskorosikisterseg.hu oldalon olvashatnak.

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????