Kezdőlap Régió KULTÚRA

KULTÚRA

Ókovács Szilveszter: szombaton balettpremier az Erkelben, Shakespeare-show az Andrássy úton

Budapest, 2015. szeptember 14., hétfő (MTI) – Az Erkel Színházban modern táncprodukcióval, az Andrássy úti autómentes hétvégén nagyszabású szabadtéri Shakespeare-show-val várja közönségét a Magyar Állami Operaház szombaton – mondta Ókovács Szilveszter főigazgató az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

A Magyar Nemzeti Balett az évad első produkcióját Őrült tánc – de van benne rendszer! címmel mutatja be az Erkelben szombaton. A négy koreográfiát felvonultató modern est záródarabja, Johan Inger Walking mad című alkotása magyarországi bemutató lesz.
Mint Ókovács Szilveszter megjegyezte, az est Hamletre utaló címét a dalszínház most kezdődő Shakespeare-évadja miatt választották.
A főigazgató elmondta, hogy az Andrássy úti autómentes hétvégére is több szabadtéri programmal készülnek szombaton. A közönség az Operaház Szfinx-teraszán megnézheti többek között Donizetti Bolondokháza című darabjának bemutatóját, este pedig a sugárúton felállított szabadtéri nagyszínpadon előadják a monumentális Shakespeare-show-t.
Utóbbit az ötletgazda-rendező Kálloy Molnár Péter gyúrta össze a dalszínház repertoárján szereplő darabokból. A népszerű Shakespeare Összes Rövident (SÖR) is jegyző színész-rendező egy tánccal, színészettel vegyített operaprodukciót, igazi összművészeti alkotást hozott létre – mondta Ókovács Szilveszter.

MTI 2015. szeptember 14., hétfő