Kezdőlap Régió MEGNYITÓ

MEGNYITÓ

Megnyitotta kapuit a Mercedes-Benz gyár saját óvodája és bölcsődéje

Az ünnepségen a városvezetés és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is képviseltette magát

Átadták a kecskeméti Mercedes-Benz gyár dolgozóinak gyermekei számára létesített „Csillag” Bölcsőde és Óvodát, amely a Széchenyi 2020 Program keretében valósult meg csaknem 250 millió forintos támogatással és a vállalat azonos mértékű saját beruházásából.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elkötelezett munkatársai élet- és munkakörülményei folyamatos fejlesztése iránt, ezért döntött a csaknem 70 gyermek befogadására alkalmas intézmény létrehozása mellett.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. projektje, amely megkönnyíti és jobbá teszi családos munkavállalóinak életét,  ma példaértékű Magyarországon, és a többi hazánkban működő nagyvállalat számára is követendő mintaként szolgálhat.

A megnyitó ünnepségen köszöntő beszédet mondott Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, valamint Thomas Geier gyárigazgató.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. Magyarország egyik legnagyobb – és a Randstad 2015-ös felmérése szerint legvonzóbb – munkáltatójaként kitüntetett figyelmet fordít több mint 4.000 dolgozójának munkakörülményeire, különös tekintettel a családosokra. A gyár területén létesített intézmény a magyar munkatársaknak nyújt segítséget gyermekeik nappali elhelyezésében. A beruházásnak köszönhetően a vállalat további munkahelyeket is teremt a gyermekek felügyeletét ellátó nevelők alkalmazásával. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. munkavállalói számára igénybe vehető szociális intézményrendszer fejlesztésén túl ezzel a kezdeményezéssel a Mercedes-Benz immár a gyermekkortól a diplomáig ívelő támogatást nyújt a fiatal generációk számára, hozzájárulva Kecskemét, a régió és ezzel együtt a gyár prosperáló jövőjéhez.

A „Csillag” Bölcsőde és Óvoda fenntartója a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft., és 28 gyermek bölcsődei és 40 további gyermek óvodai ellátását teszi lehetővé. A bölcsőde-óvoda komplexum a gyár 440 hektáros kecskeméti telephelyének határvonalán belül, közel 4000 négyzetméter saját tulajdonú területen épült fel csaknem 250 millió forint európai uniós támogatás és a vállalalt azonos mértékű saját finanszírozása segítségével. Az intézmény ünnepélyes megnyitóján Thomas Geier gyárigazgató a helyszínen elmondta: „A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft.  felelős vállalatként szeretne aktív szerepet vállalni a régió életében, hogy Kecskemét – a város jelenlegi és jövőbeni lakosainak és a fiatal generációk érdekében egyaránt – megerősítse központi szerepét az autóiparban, és élhető, vonzó lakóhely legyen a jövőben is. Ehhez járul hozzá a gyár saját óvodája és bölcsődéje, amely lehetővé teszi, hogy a gyárban dolgozó szülők több időt tölthessenek gyermekeikkel, akik pedig minden tekintetben korszerű és ideális környezetben tölthetik a mindennapjaikat, közel a szüleikhez.”

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere az eseményen elmondott köszöntő beszédében örömét fejezte ki, amiért a Mercedes-Benz nem csak a város gazdasági, hanem társadalmi fejlődéséhez is aktívan hozzájárul. „Kecskemét valódi szövetségest talált a Mercedes-Benzben, és ez a társadalmi felelősségvállalás és az ifjúság érdekében megtett lépések területére is igaz. Közösen újítottuk meg a szakképzési és felsőoktatási rendszert, együtt indítottuk el az infrastrukturális fejlesztéseket és a bérlakás-fejlesztési programot, valamint a most nyíló új óvoda is azt bizonyítja, hogy céljaink, a jövőbe vetett hitünk és a tettrekészségünk is közös.”

Az eseményen jelen lévő Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében ugyancsak üdvözölte a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. kiemelkedő elkötelezettségét, amelyet a város és a régió fejlődése iránt tanúsít.

Csillag óvoda megnyitó Mercedes_00115Csillag óvoda megnyitó Mercedes_00015 Csillag óvoda megnyitó Mercedes_00023 Csillag óvoda megnyitó Mercedes_00066  Csillag óvoda megnyitó Mercedes_00128Csillag óvoda megnyitó Mercedes_00033