Kezdőlap Régió POLICE

POLICE

Babakocsikat és paradicsomlevet lopott

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság
A kecskeméti rendőrök beazonosították, elfogták és őrizetbe vették a gyanúsítottat.

A sértett tett bejelentést a rendőrségre 2015. augusztus 29-én 9 óra 7 perckor arról, hogy ismeretlen tettes kecskeméti lakatlan ingatlanából három babakocsit tulajdonított el, a bennük lévő matracokkal, pléddel és kispárnával együtt, valamint többek között fékbetéteket és csaptelepeket vitt magával. A sértett másnap Kecskemét belvárosában felismerte az egyik ellopott babakocsiját, amelynek birtokosa elmondta, hogy azt előző nap vásárolta egy férfitől a piacon.

 

Az adatgyűjtések során a kecskeméti nyomozók lefoglalták a ház biztonsági kamerájának felvételét. A bevezetett nyomozási cselekmények eredményeként a rendőrök látókörébe került egy 39 éves helyi férfi, aki a lopással – és az eltulajdonított értékek eladásával – megalapozottan gyanúsítható. R. Gézát 2015. augusztus 30-án 16 óra 20 perckor elfogták a nyomozók, majd a tartózkodási helyén tartott házkutatás során lefoglalták a keresett tárgyak egy részét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2015. augusztus 27-én virradóra egy másik kecskeméti családi ház kerítésének és kapujának megrongálását követően az ingatlan nyitott teraszáról eltulajdonított egy ládában 13 üveg paradicsomlevet, valamint egy doboz cigarettát és egy öngyújtót.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai lopás bűntett és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki R. Gézát és kezdeményezték előzetes letartóztatását, amelyet az illetékes járásbíróság 2015. szeptember 1-jén elrendelt.