Kezdőlap Régió Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

A Freundeskreis Schwarzwald-Baar und Bács-Kiskun Megye valamint a Bács-Kiskun Megye és Schwarzwald-Baar Járás Baráti Egyesület partnerkapcsolata több mint 10 éves múltra tekint vissza.

A német egyesület tagjai 2015. augusztus 31-től szeptember 5-ig látogatást tettek Magyarországon, ezen belül Bács-Kiskun Megyében.
A megyei vonatkozású programot a Bács-Kiskun Megye és Schwarzwald-Baar Járás Baráti Egyesület tagjai állították össze figyelemmel arra, hogy a megyei értékeket minél szélesebb körben megismertessék.
Ennek keretén belül látogatást tettek a hajósi Érseki Kastélyban, ahol megkóstólhatták a kastély borát, az izsáki Royalsekt Zrt-nél pedig megismerkedhettek a számukra smeretlen izsáki Arany Sárfehér szőlőfajtával és a cég termékeivel.

A programokon részt vettek a magyar egyesület tagjai is. Mindkét egyesület számára megtisztelő, hogy Bács-Kiskun Megye Közgyűlésének Elnöke, Rideg László úr jelenlétével megtisztelte a baráti egyesületeket, és ezzel is kifejezésre juttatta a Bács-Kiskun Megye és Schwarzwald-Baar Járás közötti partnerkapcsolat további fenntartását és fejlesztését. Ezen szándékát szóban is megerősítette, amit mindkét egyesület örömmel fogadott.

Látogatása során a Freundeskreis Schwarzwald-Baar Egyesület adományt nyújtott át az „Őszi Napfény“ Alapítvány részére. A támogatás felhasználásának céljait az adományozást rögzítő dokumentumban a felek pontosan meghatározták.Adományozó hozzá kíván járulni az Alapítvány céljainak /Az intézmény fejlesztése a lakók életkörülményeinek komfortosabbá tétele/ megvalósításához a következőkkel:

a garai telephely foglalkoztató helyiségének klimatizálása

a helyiségbe székek vásárlása, valamint

– ugyancsak a garai telephely vonatkozásában – a kültéri rendezvényekhez szükséges sörasztalok és sörpadok beszerzése.

A találkozás a Varga tanyán egy jó hangulatú, közös vacsorával zárult, amelynek keretén belül mindkét egyesület tagsága megerősítette a már fennálló kapcsolatokat.

A baráti találkozások a jövőben is a közös célokat, országhatárokon túllépő barátságok megerősítését fogják szolgálni.

12010522_906789709395917_6970170444567681864_o Kép 4