Kezdőlap Régió

A RÖPKE SE az NB1 felé vezető úton

A Röpke SE Kecskeméti Női Röplabdacsapat hírei

Tegnap ellátogatott hozzánk Szeitz Gergő a Röpke SE Kecskeméti Női Röplabdacsapat kommunikációs vezetője

Beszámolt többek között a csapat felkészülési időszakáról. A bajnoki rajt a Röplabda EB miatt egy hónapos csúszással kezdődik. A válogatott csapat sikeresen zárta az Európa Bajnokságot, hiszen 28 év után sikerült a csoportkörön is továbbjutni. Ott az előző bajnokság ezüstérmes csapata ellen estek ki, de így is eredményesnek mondható a viadal.

A felkészülési időszakkal egybekötve került megrendezésre városunkban a Röpke Kupa, ahová NB1es csapatok kaptak meghívót. Az új- és régi csapattagok sikeresen vették az akadályokat, és szoros mérkőzésben a Jászberény ellen sajnos kikaptak és a harmadik helyet érték el a tornán. Az átigazolási időszaknak is hamarosan vége, így teljes erőbedobással ugorhat neki a már NB1-es csapatunk a szezonnak. A lányokra több mérkőzés is vár a közeljövőben, többek között a most rajtoló Magyar Kupa keretein belül látogatnak el Szombathelyre, hogy kivívják a továbbjutást. Ez lesz az igazi főpróbája az élvonalbeli rajtnak, amit a csapat idegenben, Miskolcon kezd majd meg.
Elsődleges cél a bennmaradás, és helytállás a legjobbak között. A csapat a mostani szezontól átköltözött, a nagyobb befogadóképességgel bíró II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola Sportcsarnokába a szurkolók kilátogatását, biztatását.

Hajrá Lányok!

Eredmények:

 

TFSE – Pincelakat RÖPKE SE: 2-0 (25-19, 25-19)

Jászberény – Miskolc: 2-0 (25-22, 25-9)

TFSE – Jászberény: 0-2 ( 20-25, 17-25)

Pincelakat RÖPKE SE – Miskolc: 2-0 ( 25-16, 25-23)

Miskolc – TFSE: 0-2 ( 17-25, 23-25)

Jászberény – Pincelakat RÖPKE SE: 2-1 (16-25, 25-16, 25-12)

 

A torna végeredménye:

 

  1. Jászberény
  2. TFSE
  3. Pincelakat RÖPKE SE
  4. Miskolc

A Pincelakat RÖPKE SE játékosai: Bondor Blanka, Gulyás Vivien, Harmath Zsófia, Kiss Gréta, Kökény Nóra, Kökény Petra, Páli Petra, Vezsenyi Adrienn, Vígh Dóra, Dr. Tóth-Borszéki Bíborka