Kezdőlap Események Für Anikó Kecskeméten

Für Anikó Kecskeméten

Für Anikó Kecskeméten

Für Anikó különleges zenei estet kínál október 17-én a Hírös Agóra Kulturális Központban. Kitalált világba utazhatnak a koncertre kilátogatók Für Anikó, Hrutka Róbert és Kalmus Felicián vezetésével.

Az unplugged előadás egészen formabontó, sokkal bensőségesebb, érzékibb, mint egy nagyzenekaros kísérettel lezajló esemény. A versbe illő dalszövegek Bereményi Géza keze által születettek meg,melyeknek ezen az estén ez a trió ad testet és lelket. A művésznővel volt lehetőségünk egy rövid beszélgetésre, mely keretein belül érintettük pályáját, a közös munkájukat, a dalok születését, és kitértünk a Nőstény álom című estjére is. Für Anikó életében folyamatosan jelen van a zene, az éneklés, hiszen egy színésznek elengedhetetlen a jól képzett hang. Az Alföldi Régi Magazinnak adott személyes riportjában megemlítette sokrétű mentorát, Bagó Gizellát, akinek szaktudása elengedhetetlen a művésznő munkájához. Nemfeltétlenül csak az énekhanggal foglalkoznak, hiszen egy színész a lehető legszélesebb skálán használja a hangját; kiabál, suttog, rádiózik, szinkronozik. Ebben a szakmában elengedhetetlen, hogy az ember hangja folyton, úgymond edzésben legyen. Számtalan muscial szerep után, Für Anikó barátai dobták fel az ötletet, hogy mi lenne, ha más téren, az éneklésben is megmutathassa tehetségét. Így született meg a Nőstény álom, majd a Kitalált világ című album is. Bár a koncert címe a Nőstényálom, természetesen hallhatnak a vendégek más dalokat is, és a második albumról is. Az album különlegessége a művésznő számára, hogy ez volt az első, és ezzel úgymond visszatérnek kicsit a gyökerekhez, az elinduláshoz. A Nőstényálom nem csak férfiaknak, nem csak egy bizonyos szegmensnek szól. Mindenkihez szól. Ez a szómozaik rengeteg tulajdonságot fogalmaz meg, melyet egy nő élete során képvisel. Maga a nőiesség eszenciája. Benne van a biológiai mivoltunk, az anyaság, minden, amit képviselünk. Következő lemez már tervben van, az alapötletek alakulnak, de a közös munka lassabban halad, hiszen mindenki több területen is dolgozik.

A művésznőt is számtalan szerepben láthatjuk a színházi évadban, mint például a Liliomfiban, János királyban, Hamletben, Anyám tyúkjában, nőNyugatban, A pasi a szomszéd sír mellől és még sorolhatnánk. Számtalan szerep, számtalan munka, melyek miatt nehezebb összeverbuválni a

csapatot. Végezetül Für Anikó üzen az Alföldi Régi Magazin olvasóinak: ”Az újság olvasóinak azt üzenem, hogy jöjjenek el, legyenek ott és töltsünk el egy estét zenével, humorral,  beszélgetéssel, gondolkodjunk együtt, és érezzük jól magunkat. És, hogy legyenek büszkék nagyon a városukra, mert nagyszerű és nagyon szép.”

DSC_9384DSC_9397

Fotós: Oláh Csaba