Kezdőlap Sport LABDARÚGÁS

LABDARÚGÁS

Magyar-norvég – Átalakul a magyar stáb, Andreas Möller is érkezik

Budapest, 2015. október 20., kedd (MTI) – A játékosként világ- és Európa-bajnok Andreas Möller is csatlakozik a norvégok elleni Európa-bajnoki pótselejtezős párharcra készülő magyar labdarúgó-válogatott újjáalakuló szakmai stábjához.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának keddi beszámolója alapján Bernd Storck szövetségi kapitány a sorsdöntő mérkőzések előtt alaposan átalakította stábját, ugyanis távozik Szabics Imre pályaedző, Andrusch József kapusedző, és Sallói István megfigyelő is. A 48 éves, Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-győztes Möller mellé a nemzetközi játékos múlttal rendelkező Szélesi Zoltán, illetve Holger Gehrke kapusedző csatlakozik a válogatotthoz.
„Számomra mindennél fontosabb, hogy sikeresen vívjuk meg az előttünk álló pótselejtezőt, és hogy kivezessem a csapatot a franciaországi Európa-bajnokságra. Jól ismerem Andreast, hiszen korábban csapattársak is voltunk, együtt nyertünk Német Kupát. Biztos vagyok abban, hogy szerepvállalásával olyan új impulzusokat kapnak a válogatott játékosai, melyek segítik közös célunk elérését” – idézte Bernd Storckot az MLSZ honlapja. Ahogyan a tréner fogalmazott, a 85-szörös német válogatott Möller „eredményei, szakmai múltja, tudása és karaktere sokat ad majd a közösségünknek, és az egész magyar labdarúgásnak.”
Az Eb-pótselejtező első felvonására november 12-én Oslóban kerül sor, a visszavágót három nappal később rendezik a Groupama Arénában.

MTI 2015. október 20., kedd