Kezdőlap Események Montázs-est a Katona József Könyvtár kávézójában

Montázs-est a Katona József Könyvtár kávézójában

Montázs-est a Katona József Könyvtár kávézójában

Sikeres rendezvény helyszíne volt 2015. október 31-én a kecskeméti Katona József Könyvtár kávézója. A Montázsmagazin hívta vendégségbe az olvasóit egy kulturális-beszélgetős estre, ahol a résztvevőket nemcsak kávéval és teával várták, hanem igazi szellemi csemegével is. Vendégük volt dr. Turai G. Kamil esztéta, művészetfilozófus, Pilinszky díjas költő és leánya, dr. Turai Laura költő, az irodalomtudományok doktora.

A zsúfolási megtelt kávézóban kellemes hangulat uralkodott. Előbb Weninger Endréné Erzsébet, a Montázsmagazin tulajdonos-szerkesztője üdvözölte a megjelenteket, majd a továbbiakban Szeli Sára újságíró, előadó irányította a beszélgetést. Kérdezte apát és leányát eredményeikről, sikereikről, az eddig megtett útról, a családi élményekről (jelen volt az egész Turai család!), kedvenc zenéjükről, versükről, kedvelt időtöltésükről és még sok másról is. Elhangzottak versek is Gyöngyösi Szabó Katalin előadóművész és Kökény Éva költő előadásában (mindketten a Bács-Kiskun Megyei Költők és Írók Baráti Körének tagjai). A beszélgetést színesítette a két vendég kedvenc komolyzenei darabjaiból való bejátszás is.

A rendezvényre sokan voltak kíváncsiak, és ez azt mutatja, hogy a Montázsmagazin egyedi rendezvénye sorozattá bővülhet, hiszen nagy érdeklődés kísérte. Minden hónap utolsó szombatján Kecskemét egy érdekes családja várja a vendégeket a Könyvtár kávézójában, hogy a családtagok meséljenek a kultúrához és egymáshoz fűződő kapcsolatukról, és megosszák azokat az értékeket, amelyeket eddig felhalmoztak életük során.

A legközelebbi Montázs-est november 28-án, szombaton 15.00 órakor kezdődik a kecskeméti Katona József Könyvtár kávézójában. Mindenkit szeretettel vár a Montázsmagazin szerkesztősége. (www.montazsmagazin.hu)

ME 007_ ME 008_ ME 011_