Kezdőlap Partnereink Sikeres jubileumi év

Sikeres jubileumi év

 

Magyarország egyik legsikeresebben működő műanyag-feldolgozó gyára a kiskunfélegyházi Kunplast-Karsai ZRt, amely egy kiterjedt, komoly nemzetközi beszállítói hálózat jelentős szereplője. A vállalat – maximálisan megfelelve az üzletfelei által támasztott magas követelményeknek – napjainkra élvonalbeli TIER 1-es és közvetlen gyári beszállítója a SUZUKI, VOLKSWAGEN, és közvetett a BMW, FORD, MAZDA és a VOLVO cégeknek.

A Kunplast-Karsai ZRt. 2000 óta működik a Karsai Holding tagvállalataként, s korszerű technikával, magas színvonalon előállított, kiváló minőségű termékekkel áll a partnerei rendelkezésére. Alter Róbertné vezérigazgató – aki közel negyedszázada példamutató szorgalommal, kitartással irányítja a céget és munkájával nagymértékben hozzájárult az elért sikerekhez – értékelte az esztendőt.

 

Magas színvonalú gyártás – kiváló referenciák

 

Előreláthatólag közel 2,9 milliárd forint lesz az éves árbevételünk, s ez az eredmény a 220 főt számláló lelkes kollektívánk munkájának köszönhető. Az árbevétel 62 %-át a hőre lágyuló üzletág adja, amely elsősorban az autóipari – idén mintegy 16 millió alkatrészt szállítottunk ebbe a szegmensbe – kihívásoknak felel meg egyre magasabb szinten.

Büszkén említhetem meg, hogy az esztergomi gyárnak készített Ford alkatrészek területén jelentős bővülés valósult meg, a szerszám duplikációkra a szerszámüzemünk kapta a megbízást. Büszkék vagyunk arra is, hogy a nagyon sikeres Suzuki Vitara autóba szintén szállítunk alkatrészeket, így hozzájárulhattunk az eredményességükhöz.

 

Sikeres 15 év a Karsai Holdig ZRt-vel

 

Amikor 1991-ben idekerültem a céghez, nem igazán szerettek az itt dolgozók, „Vaslédy”-nek hívtak a hátam mögött. Tudtam, hogy a bizalmatlanság oka, hogy nem ismernek, mint embert, vezetőt. A kemény, határozott vezetőt látták bennem, aki követel, és csak az elvégzett munkát, a cég eredményességéhez való hozzájárulást ismeri el. Az sem volt elhanyagolható tény, hogy a férfivezetők közé bekerült egy NŐ. Szerencsére nem kellet sokat várnom, hogy a „Vaslédy” átalakuljon Klárikává, és a férfi munkatársak is elismerjék szakmai felkészültségemet.

Büszke vagyok a csapatra, nekik köszönhetem, hogy Kiskunfélegyháza városa 2008-ban „Kiskunfélegyháza Város Gazdaságának fejlődésért” kitüntetését adományozta nekem. Ezzel a díjjal a teljes kollektíva munkáját ismerték el.

 

Utólag is jó döntésnek tartom, hogy 1994-ben következetesen végig vittem a privatizációt, pedig nem volt könnyű feladat az akkor közel 500 munkatársat meggyőzni arról, hogy a cégünknek van jövője, szabad befektetni, részvényeket vásárolni.

Büszkén tekintek a 15 évvel ezelőtti lépésünkre is, amikor 1,5 milliárd forintot költöttünk a vállalatra, s ezzel megalapoztuk partnereink bizalmát, és jelentősen javítottuk a versenyképességünket.

 

Az eredményességhez szükséges vezérelvek

 

Tudom, hogy mit akarok, és hogyan szándékozom elérni céljaimat, és ezt világosan kommunikálom a csapatom felé. Szigorú elvárásokat támasztok, de tudom, hogy ezen elvárásoknak nekem hatványozottan kell megfelelnem.

Az adott szó mindig betartandó, mert a bizalom elvesztése – akár a munkatársaké, akár az üzleti partnereké – a vállalkozás bukásához vezethet. Mindenki tudja rólam, hogy „élek-halok” a cégért, de tisztában vagyok azzal, hogy csak olyan mértékű elköteleződést szabad elvárni a kollégáktól, ami

lehetővé teszi, hogy a „gyáron” kívül is kiteljesedhessenek.

 

Egy jó vezető legfontosabb tulajdonságai, értékei

 

Mint vezető tudom, hogy az üzleti döntések terhe és ezzel együtt a vállalkozás sikeressége javarészt az én vállamon nyugszik. A jó vezető céltudatos, eléri – egyszerre építve, lelkesítve és irányítva a csapatát –, hogy a dolgok megvalósuljanak. Jim Rohn szerint „egy vezető számára a legnagyobb kihívás, hogy legyen erős, de ne legyen durva, kedves legyen, de ne gyenge, alázatos legyen, de ne félénk, legyen büszke, de ne legyen arrogáns.” Legfontosabb, hogy egy vezető becsületes, határozott, kitartó, őszinte, felelősségvállaló, céltudatos, és másikat tisztelő legyen.

 

Hosszabb távú célkitűzések

 

A következő tíz évben az elektromos- és az autóipar úgy számít ránk, mint Közép-Európa meghatározó vállalkozására, amely megvetette lábát a nagy európai autógyárak országaiban. Legfőbb célunk 2025-re az árbevétel megduplázása olyan módon, hogy az automatizáltság és a technológiai korszerűsítésen keresztül az innovációra helyezett hangsúly eredményeként az élőmunka hatékonysága is megduplázódjon.

 

Kunplast-Karsai Műszaki Műanyagipari Zrt.

6100 Kiskunfélegyháza, Szegedi út 66.

Tel: 76/562-300

Fax: 00-36-76-562-350

Web: www.kunplast.hu

Kép3 Kunpast Kunplast Karsai_2015