Kezdőlap Sport Kilenc országos bajnoki cím a kecskeméti uszonyosúszóknál

Kilenc országos bajnoki cím a kecskeméti uszonyosúszóknál

 

  1. december 5-én és 6-án rendezték meg a Kecskeméti Fürdőben az uszonyosúszók Rövidpályás Országos Bajnokságát. A hazai csapat versenyzői összesen 36 alkalommal álltak fel a dobogóra, kilencszer a legmagasabb fokára. Három új országos csúcs is született a kecskemétiek részéről.

 

Az egyéni versenyszámokban országos bajnoki címeket szerzett két-két versenyszámban is Pap Kata, Kádár-Németh Kristóf, és Kolonics Milán, illetve egy alkalommal Kis Roland. További dobogós helyezéseket ért el Blaszák Lilla, Monori Fanni, Garajszki Máté és Kocsis Marcell.

 

Kádár-Németh Kristóf az elmúlt hétvégi verseny után ismét új országos csúcsot úszott 100 méter uszonyosúszásban, ezúttal rövidpályán. Az ifjúsági 4×50 méteres váltók szintén megdöntötték a korábbi OCS-kat. A váltók tagjai voltak: Kádár-Németh Kristóf, Kis Roland, Kocsis Marcel, Kolonics Milán és Kövecs Roland. Az ifjúsági lány váltók kétszer állhattak fel a dobogó második fokára, tagjai: Blaszák Lilla, Bodor Anna, Kádár-Németh Diána és Pap Kata voltak.

Felkészítő edzők: Székely Lilla, Juhos Gergely, Törös Károly, Poczó Elemér, Bálint Zoltán.

Ezzel az idei versenyszezon befejeződött az uszonyosok számára, rövid pihenő után megkezdik a felkészülést a jövő évi versenyekre.

Úszós_00001 Úszós_00002 Úszós_00003 Úszós_00005