Kezdőlap Események Rajtvonal előtt az önkormányzati pályázatok

Rajtvonal előtt az önkormányzati pályázatok

A Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága tájékoztatót szervezett a megye polgármestereinek a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programról (TOP) a Megyeházán. A TOP elsősorban az önkormányzatok fejlesztéseihez biztosít forrásokat, az önkormányzatok gazdaságfejlesztési és azzal összefüggő város- és településfejlesztési akcióit támogatja. A Kincstár új szereplőként a pályázatok technikai lebonyolítását és ellenőrzését végzi majd a jövőben.

Az információs nap célja az volt, hogy a közeljövőben megjelenő pályázati lehetőségeket minél szélesebb körben megismertesse a települések vezetőivel, valamint hogy az irányító hatóság (Nemzetgazdasági Minisztérium), a közreműködő szervezet (Magyar Államkincstár), illetve a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a tulajdonában lévő két, nonprofit cég a kedvezményezettekkel közösen tekintsék át az elkövetkező időszak lehetőségeit, a közös feladatokat, valamint hogy a felmerülő kérdéseire mindenki első kézből tudjon választ kapni.

 

Fehérné dr. Holozsai Nóra, a Magyar Államkincstár Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának vezetője bemutatta a Kincstárat, illetve ismertette annak új, a TOP-os pályázatokkal kapcsolatosan felmerülő feladatait.

 

Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy az önkormányzat komoly szakembergárdával, 20 saját és 20, a DARFÜ-től átvett kollégával, felkészülten várja a pályázatok kiírását és a saját projektek megvalósítását.

 

Szaló Zsófia, Nemzetgazdasági Minisztérium képviseletében ígéretet tett arra, hogy még ebben a hónapban meghirdetik a felhívások egy részét, ezt követően fontos tudnivalókra, apróbb technikai feltételekre és elvárásokra hívta fel a hallgatóság figyelmét.

DSC_0040 DSC_0045 DSC_0051 DSC_0052